Müftülüğün, adına düzenlenen programdan haberi yokmuş

Antalya Müftüsü Osman Artan, Özgür Düşünce ve Eğitim Hakları Derneği (Özgür-Der), Antalya Müftülüğü birlikte organize ettiği ‘Ümmet ve Kardeşlik Buluşması’ etkinliğine destek vermediklerini bildirdi. Grup Yürüyüşü’n de konser...

Google Haberlere Abone ol
Müftülüğün, adına düzenlenen programdan haberi yokmuş

Antalya Müftüsü Osman Artan, Özgür Düşünce ve Eğitim Hakları Derneği (Özgür-Der), Antalya Müftülüğü birlikte organize ettiği ‘Ümmet ve Kardeşlik Buluşması’ etkinliğine destek vermediklerini bildirdi. Grup Yürüyüşü’n de konser vereceği etkinliğin 24 Mayıs Cumartesi akşamı Erdem Bayazıt Kültür Merkezi’nde düzenleneceği duyurulmuş, programın daveti de basın kuruluşlarına geçilmişti.

Konuyla ilgili görüşüne başvurduğumuz Antalya İl Müftüsü Osman Artan, davetiyelerin üzerinde düzenleyici olarak Antalya İl Müftülüğü Aile İrşat ve Rehberlik Bürosu yazmasına rağmen, programdan haberinin olmadığını açıkladı. Konuyu araştırdıktan sonra “Bizimle ilgisi yok.” diyen Müftü Artan, “Aile İrşat ve Rehberlik Bürosu’nun haberi var ama davetiye basımından, programın içeriğinden, diğer hiçbir şeylerden haberimiz yok.” dedi. Konu hakkında merkez ilçe müftülüklerine ve Emniyet’e yazı yazarak, “Bu programla alakamız yoktur.” diye bilgi verdiğini anlatan Müftü Artan, “Şimdi onun tedbirini nasıl alacağız onu düşünüyorum. Dağıtılan dağıtıldı. Dağıtılmayanları toplattırdım ben. Kesinlikle destek vermiyorum. İçeriğini de bilmiyoruz. Sadece aile irşat bürosunun gönüllü kuruluşlarla etkinlik yaptığı dernekler içerisinde bunun da ismi var.” diye konuştu.

Özgür-Der Antalya Temsilcisi Gültekin Evin ise etkinliği Antalya İl Müftülüğü Aile İrşat ve Rehberlik Bürosu ile birlikte düzenlediklerini söyledi.

CİHAN

Yorumlar