Müftü Uzun, bölgede Kuran-ı Kerim’i en güzel okuyan öğrenciyi tebrik etti

Muş Kale Yatılı Kur’an Kursu öğrencisi Oğuzhan Tosun, Erzurum’da yapılan "Kuran-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması"nda bölge birincisi oldu. İl Müftüsü Recep Uzun, bölge birincisi Tosun'u, yurt müdürü ve eğitici öğretmenini makamında...

Google Haberlere Abone ol
Müftü Uzun, bölgede Kuran-ı Kerim’i en güzel okuyan öğrenciyi tebrik etti

Muş Kale Yatılı Kur’an Kursu öğrencisi Oğuzhan Tosun, Erzurum’da yapılan "Kuran-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması"nda bölge birincisi oldu. İl Müftüsü Recep Uzun, bölge birincisi Tosun'u, yurt müdürü ve eğitici öğretmenini makamında ağırlayarak tebrik etti.

İl Müftüsü Recep Uzun, Muş’u gururlandıran Bölge Birincisi Tosun’u makamında ağırlayarak tebrik etti. Bölge Birincisi Tosun’un Türkiye ve daha sonraki yarışmalarda derecelere gireceğine inandığını belirten Müftü Recep Uzun, Muş’ta 2 tane yatılı Kur’an kursu olduğunu ve bunların da nüfusa oranla yetersiz olduğunu söyledi. Muş’ta yeni kursların açılması için girişimlerde bulunduklarını kaydeden Müftü Uzun, şunları söyledi: "Muşumuzda bizim kız ve erkek kurslarımız var. Ama Muş’a yeterli değil. Kale Kur’an Kursu Muş iliş olarak tek yatılı kursumuz. İlaveten Korkut’un Tan Köyünde bir yatılı Kur’an kursumuz var. Şuanda 450 bin nüfusa yaklaşan 2 tane yatılı Kur’an kursumuz var, bu sayı çok az ve yeterli değil. Çalışmalarımızı var. Kale Kur’an Kursumuz 10 yılı geçen bir süre boyunca hizmet verendir. Öğrencilerimizin bir kısmı görev aldı. Kursumuzun hem Müdürü hem de öğretici Cafer Taşbulak hocamızın çok gayretleri var. Kur’an Kursumuza hayırsever vatandaşlarımızın destekleri var bu vesileyle onlara teşekkür ediyoruz. Hayırseverlerimiz hem kurslarımıza hem de camilerimize sahip çıkıyorlar."

CİHAN

Yorumlar