Müftü: Siyasi baskı yok, 37 din görevlisi rotasyona tabi tutulacak

Afyonkarahisar’da çeşitli camilerde görev yapan imam ve müezzin toplam 37 din görevlisinin rotasyonu gündemde. Siyasi mülahazalarla rotasyonunun yapılacağı iddiasının doğru olmadığı, yönetmelikler gereği verimlilik ve kaliteyi arttırmak...

Google Haberlere Abone ol
Müftü: Siyasi baskı yok, 37 din görevlisi rotasyona tabi tutulacak

Afyonkarahisar’da çeşitli camilerde görev yapan imam ve müezzin toplam 37 din görevlisinin rotasyonu gündemde. Siyasi mülahazalarla rotasyonunun yapılacağı iddiasının doğru olmadığı, yönetmelikler gereği verimlilik ve kaliteyi arttırmak için değişikliğe gidileceği belirtildi.

Afyonkarahisar Müftüsü Burhan İşleyen, bir süredir üzerinde çalıştıkları imam ve müezzinlerin rotasyon işlemlerinin siyasi yönünün bulunmadığını söyledi. Bir önce görev yeri Erzincan’da 100’e yakın personelin rotasyonunu yaptığını ifade eden Müftü İşleyen, yönetmelik gereği 25 yılını dolduranların zorunlu, 8 yılını dolduranların değişip değişmeyeceğinin de müftünün başkanlığında oluşturulan 5 kişilik komisyona bırakıldığını belirtti. Uygulamanın yıllardır var olan yeni olmayan bir uygulama olduğunu ifade eden İşleyen, 25 yılını doldurmuş 6 kişinin zorunlu rotasyonunu yapacaklarını, 15 yılını dolduran 31 personelinde yerinin değişmesinin söz konusu olabileceğini anlattı. İşleyen, sürecin Ramazan ayı sonrasında tamamlanacağını anlattı.

AMAÇ VERİMLİLİĞİ ARTTIRMAK

Burhan İşleyen, amaçlarının rutinin dışına çıkarak kaliteyi ve verimliliği arttırmak olduğunu kaydetti. İşleyen, “32 yıl aynı yerde kalan arkadaşlarımız var. Bu görev körlüğüne neden oluyor. Aynı yerde kala kala bazı şeyler fark edilemiyor. Mesela 5 sene önceki takvimi bile çıkarmayan arkadaşlarımız var. Artık bunu görmüyor, bu çok normal bir şey. Rutinin dışına çıkma, hizmette verimliliği arttırma, bir değişiklik yapmak suretiyle bir heyecan yenilenmesine neden olma gibi nedenlerle arkadaşlarımızı aynı şehirde aynı bölgede mağduriyete sebebiyet vermeden karşılıklı değiştirme yoluna gidiyoruz.” dedi.

YÖNETMELİK NASIL UYGULANACAK

Diyanet İşler Başkanlığı yönetmeliğine göre; imam ve müezzinlerin rotasyonu müftünün başkanlığında kurulacak 5 kişilik komisyon tarafından yapılacak. 25 yılını dolduranlar zorunlu rotasyona tabi tutulurken, 8 yılını dolduranların yer değişikliği komisyonun takdirine bırakılıyor. Afyonkarahisar'da 25 yılını doldurmuş 6, 15 yılını doldurmuş 31 din görevlisi bulunuyor. Afyonkarahisar’da camiler A gurubundan başlayarak D gurubuna kadar sınıflandırılmış durumda. A gurubunda sadece İmaret Cami bulunurken B gurubunda Mevlevi ve Üniversite Camisi bulunmakta. C gurubunda ise çift görevlisi olan normal camiler yer alıyor. A grubunda olan ve 25 yılını dolduran bir personel yine kendi gurubundaki bir camiye atanacak. Bunun dışında alt guruptaki camiyi isterlerse verilebilecek. C gurubunda ise din görevlileri anlaşmaları halinde karşılıklı, değilse komisyon tarafından atamaları yapılacak. CİHAN

Yorumlar