Müftü Öztürk: Umre yolculuğu Kabe’nin Rabbi'nedir

Nevşehir Müftüsü Yakup Öztürk, umreye gideceklerin yolculuğun Kabe'den öteye Kabe’nin Rabbine olduğu şuuruyla yola çıkmaları gerektiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Müftü Öztürk: Umre yolculuğu Kabe’nin Rabbi'nedir

Nevşehir Müftüsü Yakup Öztürk, umreye gideceklerin yolculuğun Kabe'den öteye Kabe’nin Rabbine olduğu şuuruyla yola çıkmaları gerektiğini söyledi.

Diyanet İşleri Başkanlığı, umre organizasyonu ile Nevşehir’den aralık ayı birinci turda ekonomik konaklama türü ile umre ibadetini yapmak üzere kutsal topraklara gidecek olan umreci adaylarını bilgilendirmek amacıyla, Nevşehir İl Müftülüğü tarafından seminerler düzenleniyor. 09-12 Aralık 2013 tarihleri arasında Merkez Fatma Hatun Camii’nde düzenlenen seminerlerde İl Müftüsü Yakup Öztürk ve Müftü yardımcıları Nazım Haksever,
Celalettin Altunkaya ve Yaşar Bolat tarafından umrecilere bilgiler veriliyor.

Seminerde İl Müftüsü Yakup Öztürk, umrenin fazileti ile Mescidi Haram ve Mescidi Nebi hakkında bilgi verdi.
Müftü Yakup Öztürk, “Niyetinizi halis tutunuz. Bu yolculuğun bir seyahat değil bir ibadet olduğunu hiç aklınızdan çıkarmayınız. Bu yolculuğun Kabe'ye olduğundan öteye Kabe’nin Rabbine olduğu şuuruyla yola çıkınız. 'Umreciler ve Hacılar Rahmanın (Allah’ın) misafirleridir' müjdesini ve Allah’ın misafiri olacağınızı düşünerek yola çıkınız. Diğer yol arkadaşlarınızı ve orada gördüğünüz rengi, dili, soyu, ülkesi farklı tüm insanlara da Allah’ın misafirleri nazarıyla bakınız. Kimseyi hor görmeyiniz.” dedi.

    Son olarak kutsal topraklarda duanın önemine değinen Öztürk; “Dua ibadetin özüdür. Orada yapılan dualar kabul olur ret olunmaz. Dualar Arapça ya da Türkçe yapılabilir. Önemli olan dua ederken ne istediğinizin farkında olmanızdır. Allah kalbinizden geçenleri dahi bilir ve ona göre karşılığını verir. Çünkü O alîmdir, habîrdir ve karşılığını vermeye de kâdirdir. Bu nedenle bol bol dua edin ve bizi de duadan unutmayın” diye konuştu. CİHAN

Yorumlar