Müftü Öztürk: Allah, ana babaya iyiliği emrediyor

Nevşehir Müftüsü Yakup Öztürk, Allah-u Teâla’nın kendisine kulluktan sonra anaya, babaya iyiliği emrettiğini söyledi.Nevşehir’in Acıgöl ilçe Müftülüğü tarafından Kur’an kurslarının 2013-2014 öğretim yılının tamamlanması,...

Google Haberlere Abone ol
Müftü Öztürk: Allah, ana babaya iyiliği emrediyor

Nevşehir Müftüsü Yakup Öztürk, Allah-u Teâla’nın kendisine kulluktan sonra anaya, babaya iyiliği emrettiğini söyledi.

Nevşehir’in Acıgöl ilçe Müftülüğü tarafından Kur’an kurslarının 2013-2014 öğretim yılının tamamlanması, Ezan-ı Güzel Okuma Kursu’nu tamamlayan İmam-Hatiplere belgelerinin verilmesi ve Aile Haftası münasebetiyle konferanstan oluşan program gerçekleştirildi. İlçe Müftüsü Muharrem Evirgen, “28 Nisan’da başlayıp, 22 Mayıs’ta sona eren Ezan-ı Güzel Okuma Hizmet İçi Eğitim Kursuna 19 İmam-Hatibimiz katılmak suretiyle mesleki alanda kendilerini daha iyi bir seviyeye getirmişlerdir. Eylül ayında başlayan ve 30 Mayıs’ta bitecek olan ihtiyaç odaklı Kur’an Kurslarımızda toplam bin 678 kursiyer, Kur’an-ı Kerim ve dini bilgiler alanında eğitim öğretim görmüşlerdir. Kurslarımız sona ereceğinden bu gün öğretici ve öğrencilerimizle bir araya gelerek, toplu kapanış programını da gerçekleştirmiş oluyoruz. Kurslarımızda görev yapan hocalarımıza yediden yetmişe, kurslarımıza devam eden bütün Kur’an sevdalılarına teşekkür ederim. Aile Haftası münasebetiyle ve Soma’daki gözü yaşlı gönlü yaralı anaları hatırlamak için düzenlediğimiz “İslam’da Kadın ve Ailenin Önemi” konulu konferansa konuşmacı olarak katılımlarından dolayı İl Müftümüz Yakup Öztürk’e de teşekkür ederim” dedi.

İslam’da “Kadın ve Ailenin Önemi” konulu konferans veren İl Müftüsü Yakup Öztürk, ailenin toplumun temel taşı, ailenin temel taşının da kadın olduğunu belirterek konuşmasına başladı. 'Kadın anadır, bacıdır, candır, canandır, evin sultanıdır' diyen Öztürk, Peygamber Efendimiz (S.A.V.)’nin “Cennet anaların ayakları altındadır” hadisini hatırlattı. Allah-u Teâla’nın kendisine kulluktan sonra anaya, babaya iyiliği emrettiğine dikkat çeken Öztürk, Allah’ın rızasının, ana-babanın rızasında olduğu uyarısını yaptı.

Kadının eşine Allah’ın emaneti olduğunu ifade eden Öztürk, “Kim bu emanete riayet ederse o kerem (iyilik) sahibi Müslümandır. Kadın ve erkek bir elmanın iki yarısı gibidir. Birbirinin tamamlayıcısıdır. İkisi birleşirse aile meydana gelir. Oluşturdukları aile ne kadar sağlam, huzurlu, mutlu olursa, toplum da o derece sağlam, huzurlu ve mutlu olur. Geleceğimize yön veren âlimler, arifler, müçtehitler, mütefekkirler, en büyük önderler, liderler hep bu ailede yetişirler. Ailelerimize sahip çıkalım, dağılmasına, yıkılmasına asla izin vermeyelim. Yuvaları yıkan tuzaklara karşı daima uyanık olalım. Sevgi, saygı, sadakat ve sabır metotlarıyla saadeti yakalayalım” dedi.

Program, plaket ve ödül töreni ile sona erdi. CİHAN

Yorumlar