Müftü Keleş: 3 aylarda dualara önem vermeliyiz

Bafra İlçe Müftüsü Burhan Keleş, insanlığa rahmet ve bereket olan zaman dilimlerinden üç ayların başladığını ifade ederek, "Yeniden kutlu bereketli bir dönemi idrak etmenin sevinç ve mutluluğu hepimizin kalplerinde kıpırtılar oluşturdu....

Google Haberlere Abone ol
Müftü Keleş: 3 aylarda dualara önem vermeliyiz

Bafra İlçe Müftüsü Burhan Keleş, insanlığa rahmet ve bereket olan zaman dilimlerinden üç ayların başladığını ifade ederek, "Yeniden kutlu bereketli bir dönemi idrak etmenin sevinç ve mutluluğu hepimizin kalplerinde kıpırtılar oluşturdu. Bu bereketli aylar içinde, ibadetlere yoğunlaştığımız gibi ibadet olarak değerlendirilen duaya da önem vermeliyiz. Kalbimizin, ibadetlerle ve dualarla ihya edilmeye ihtiyacı vardır." dedi.

Bafra İlçe Müftüsü Burhan Keleş, Ramazan ayının müjdecisi 3 ayların başlaması ile birlikte yazılı bir basın açıklaması yaptı. Keleş, şöyle dedi: "Tüm insanlığa rahmet ve bereket olan zaman dilimlerinden biri olarak bilinen üç aylar bugün başladı. Yeniden kutlu bereketli bir dönemi idrak etmenin sevinç ve mutluluğu hepimizin kalplerinde kıpırtılar oluşturdu. Bu kainat düzeni içinde, zaman dilimlerini ifade eden ay, gün ve geceler, kainatın yaratılışından beri aynı olmakla birlikte, bütün mescitler fazilet bakımından müsavi olmalarına rağmen; Kabe-i Muazzama ve Mescid-i Nebi'nin diğer mescitlerden fazilet bakımından üstün kılındığı gibi, bazı gün ve geceler de diğerlerinden fazilet bakımından üstün tutulmuştur. Recep, Şaban ve Ramazan ayı diğer aylardan, cuma günü diğer günlerden, Regaip, Miraç, Berat, Kadir ve Mevlit kandili geceleri diğer gecelerden faziletli kılınmıştır. Bu bereketli aylar içinde, ibadetlere yoğunlaştığımız gibi ibadet olarak değerlendirilen duaya da önem vermeliyiz. Kalbimizin, ibadetlerle ve dualarla ihya edilmeye ihtiyacı vardır. Manevi bir ticaret mevsimi olan bu aylarda, farz ve nafile ibadetlere önem verdiğimiz kadar, nefis muhasebesi yapmak suretiyle kötü sayılabilecek alışkanlıklarımız varsa onları da terk etmeye çalışmalıyız. İdrak edeceğimiz üç ayların vatanımız, milletimiz, bütün Müslümanlar ve insanlık hakkında hayırlara, birlik ve beraberliğe vesile olmasını Yüce Allah'tan (c.c) niyaz ederim."

CİHAN

Yorumlar