Müftü İşleyen: Ramazan’da türbe ziyaretlerinde hurafelerden uzak durulmalı

Afyonkarahisar Müftüsü Burhan İşliyen, Ramazan ayının yaklaşmasıyla türbe ziyaretlerinde görülen bir takım hurafeler konusunda vatandaşları uyardı. İşleyen, türbelerdeki bazı davranışların bir kısmının Allah katında değeri olmadığı...

Google Haberlere Abone ol
Müftü İşleyen: Ramazan’da türbe ziyaretlerinde hurafelerden uzak durulmalı

Afyonkarahisar Müftüsü Burhan İşliyen, Ramazan ayının yaklaşmasıyla türbe ziyaretlerinde görülen bir takım hurafeler konusunda vatandaşları uyardı. İşleyen, türbelerdeki bazı davranışların bir kısmının Allah katında değeri olmadığı gibi, bir kısmının da insanı büyük günahkar yapabileceğini söyledi.

Kabir ve türbe ziyaretlerinin orada yatan kişinin halini görüp ibret alması için caiz görüldüğünü belirten İşleyen, "Türbelerden, kabirlerden medet ummak, oralara özgü ibadetler yapmak, bez bağlamak mum yakmak, su dökmek, duvarlarına taş tutturmak gibi şekeri ve tuzu okutup evlerindeki yemeklerine katmak gibi benzeri davranışların tamamı İslami çerçevede ifade edersek hurafe ve anlamsızdır.” dedi.

Bir kısmının Allah katında hiçbir değeri olmadığı gibi, bir kısmı da insanı büyük günahkar yapabileceğini ifade eden İşleyen, bir kısmının da insanın imanına zarar verebileceğine dikkat çekti. İşleyen, dinin hurefe kabul ettiği şeylerden uzak durulması gerektiğini ifade ederek, "Allah dualarımıza aracı ve bir başkası vasıtası ile yapılmasını değil direk rahmet ve mağfiretine kendisine irtica edilmesini ister. Türbelerdeki yanlışlara ortak olma sureti ile sevap kazanayım derken günah işleme durumuna düşmemeye de dikkat etmeliyiz." diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar