Müftü Gül, 21 Nisan’da Malatya’dan ayrılacak

Kütahya İl Müftülüğü’ne atanan Malatya Müftüsü Hacı Yusuf Gül kentteki görevinden 21 Nisan’da ayrılacağını belirtti.

Google Haberlere Abone ol
Müftü Gül, 21 Nisan’da Malatya’dan ayrılacak

Kütahya İl Müftülüğü’ne atanan Malatya Müftüsü Hacı Yusuf Gül kentteki görevinden 21 Nisan’da ayrılacağını belirtti.

Müftü Gül, yayımladığı veda mesajında, 31 Aralık 2009’da başladığı Malatya’daki görevinden 21 Nisan’da ayrılarak Kütahya’ya gideceğini bildirdi. Yaklaşık 4,5 yıllık zaman zarfında Malatya’da ömür boyu unutamayacağı dostluklar kurduğunu anlatan Gül, “Bir taraftan bu dostlardan ayrılmanın burukluğunu yaşarken diğer taraftan bir insan için en değerli sermaye olduğuna inandığım buradaki zamanımı dinî, hayrî, sosyal ve kültürel hizmetlerde geçirmiş olmanın huzur ve mutluluğu içerisindeyim.” dedi.

Malatya’da görev yaptığı süre boyunca engelli vatandaşlardan şehit yakınlarına, dezavantajlı vatandaşlardan hükümlülere çok güzel hizmetler yerine getirdiklerini ifade etti. Görevde olduğu süre boyunca ne vatandaşlar için ne de müftülük bünyesindeki personel için hiçbir ayrım yapmadığını vurgulayan Gül, şöyle devam etti: “Şahsıma tevdî edilen bu onurlu görevi şahsi ve süflî çıkarlara, siyasî mülahazalara asla alet etmedim. Daima adaleti gözetmeye çalıştım. Hoşgörüyü elden bırakmadım. Haklıya hakkını verirken, haksıza da hak ettiğini vermekten çekinmedim. Malatya’nın huzur ve mutluluğunu daima kendi huzur ve mutluluğuma, dik durmayı diklenmeye tercih ettim. Şiddetli rüzgâra maruz kalan yeşil ekin misali, zaman zaman sağa sola savrulsam da asla eğilmedim, bükülmedim. Bununla birlikte eksiklerim, bilmeden yaptığım yanlış ve kusurlarım da mutlaka olmuştur. Bundan da Malatyalı kardeşlerimin ve meslektaşlarımın hoşgörüsüne sığındım. Ufak tefek olumsuzluklar için ise ‘kaderin cilvesidir’ dedim. Zira Kader-i ilâhînin değişmeyeceğine inandığım için olup bitenlerde mutlaka bir hayır olduğunu düşündüm.”

Malatya’nın hamiyetperver, misafirperver, hayırsever insanlarını ömrüm boyunca unutmayacağını ifade eden Gül, “Bu vesileyle herkese hakkımı helal ediyorum. Herkesten helallik diliyor ve dua bekliyorum. Hayatta olduğum sürece Malatya halkının sağlığı, saadeti, selameti, birliği, dirliği, kardeşliği, huzuru, sulhu, sükûnu, süruru ve onuru için Yüce Rabbimize niyazda bulunacağımı belirtiyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum. Allah’a ısmarladık.” ifadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar