Müftü Eren: İftar sofralarımızda fakir ailelere yer verelim

Yerköy Müftüsü Necip Eren, Ramazan ayının birlik beraberlik ve kaynaşmaya vesile olduğunu belirterek, iftar sofralarında mutlaka fakirlere de yer verilmesi gerektiğini söyledi.Ramazan ayının 11 ayın sultanı, en hayırlı ay olduğunu ifade...

Google Haberlere Abone ol
Müftü Eren: İftar sofralarımızda fakir ailelere yer verelim

Yerköy Müftüsü Necip Eren, Ramazan ayının birlik beraberlik ve kaynaşmaya vesile olduğunu belirterek, iftar sofralarında mutlaka fakirlere de yer verilmesi gerektiğini söyledi.

Ramazan ayının 11 ayın sultanı, en hayırlı ay olduğunu ifade eden Müftü Eren, "Ramazan ayı, ruhlarımızın uyarıcı telkin ve öğütlere her zamankinden daha çok açık olduğu, manevi duygularımızın canlılık kazandığı, birlik ve beraberliğimizin, kardeşlik ve sevgi bağlarının daha da güçlendiği mübarek bir aydır. İslam dini sosyal hayata ve sosyal dayanışmaya önem veren bir dindir. Bu ay içerisinde başta aile yuvalarımız, camilerimiz, çevremiz, hatta cadde ve sokaklarımız daha bir canlılık içerisinde olmalıdır." dedi.

Bu ayda bireysel sorumlulukların yanı sıra toplumsal sorumlulukların da yerine getirilmesi gerektiğini vurgulayan Eren, şunları ifade etti: "Oruçlu iken, elimizle ve dilimizle hiç kimseyi rahatsız etmemeye çalışalım. Bu ay süresince başta akrabalarımız, çevremizdeki yaşlı ve hasta kimseleri ziyaret etmeli, bilhassa yoksul, yetim ve dul insanlarımıza yardım elimizi uzatmalıyız. Zekat ve fitre gibi mali ibadetlerimizi bu ayda yerine getirmeye çalışalım. İftar ve sahur sofralarımızda fakirlere yer verelim. Kendimiz, milletimiz ve bütün İslam aleminin kurtuluş ve mutluluğu için yüce Allah’a dua ve niyazda bulunalım. Kısacası bu mübarek ayın kıymetini bilerek en iyi şekilde değerlendirelim."

CİHAN

Yorumlar