Müftü Çınar: Hurafelerle mücadele etmeye kararlıyız

Erzurum İl Müftüsü Hasan Çınar, dinde olmayan bir çok hurafenin günlük hayatta yer aldığını ve buna karşı bir çok alanda mücadele başlattıklarını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Müftü Çınar: Hurafelerle mücadele etmeye kararlıyız

Erzurum İl Müftüsü Hasan Çınar, dinde olmayan bir çok hurafenin günlük hayatta yer aldığını ve buna karşı bir çok alanda mücadele başlattıklarını açıkladı.

Müftü Hasan Çınar, beraberinde Palandöken ve Yakutiye ilçe müftüleriyle birlikte bir kahvaltı salonunda kurumsal çalışmaları ve projeleri hakkında basın toplantısı düzenledi. Çınar, vatandaşı doğru şekilde dini konularda bilgilendirmek ve halk arasında yaygın olan yanlış dini inançları (hurafeleri) ortadan kaldırmak için yoğun çalışma içerisinde olduklarını söyledi. Dinde yeri olmayan hurafelerin yaygın olduğunu ve bu nedenle başta ilçe müftüleri, vaizler ve din adamlarının bu konuda seferber edildiğine değinen Çınar, "20 ilçemizdeki teşkilatlarımız ve din adamlarımız hurafelerle ilgili çalışma içerisinde. Özellikle yeni doğum yapan bayanları dini açıdan bilgilendirme ziyaretleri başlattık. Bu amaçla 10 bin broşür bastırıp, dağıttık. Bu proje ile müftülüğümüz çocuk doğumu üzerine sahip olunan hurafeleri ortadan kaldırmayı, Kur'an, sünnet ve pozitif ilimler çerçevesinde bayanlarımızı bilgilendirmeyi amaçlamaktadır." dedi.

YATALAK HASTALAR EVLERİNDE ZİYARET EDİLECEK

Müftülük olarak yıl içerisinde çeşitli sosyal projelere imza atacaklarını da vurgulayan İl Müftüsü, "Evlerde hasta yatıp, pencereden umutsuz gözlerle sokağa, evinin kapısına bakan kimsesiz, yaşlı ve hastaları vaiz ve kadın vaizlerimiz ziyaret edecek. Bu amaçla İl Sağlık Müdürlüğünden il genelindeki yatalak hastaların listesini aldık. Psikolojik açıdan zor dönem yaşayan bu vatandaşlarımızı evlerinde ziyaret edip, dini açıdan destek vermek, morallerini yükseltip gönüllerini alacağız." diye konuştu.

Müftü Çınar, kardeş aile, aile eğitimi, sosyal medyada din hizmeti sunumu, yetimlerin camide buluşması gibi çeşitli projelerinin de yine önümüzdeki günlerde SODES ve Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) desteği ile uygulamaya sokulacağını anlattı. Müftü, kadın ve genç kız intihar vaakalarının yaygın olduğu güney ilçelerinde, intiharın günah olduğunu anlatan broşürleri de hazırlatıp, ilçe müftülükleri aracılığı ile dağıtacaklarına da sözlerine ekledi. Çınar, ayrıca çocuk ve gençlerin camiye kazandırılması amacıyla da büyükşehir ve ilçe belediyelerini desteği ile cami bahçelerine çocuk oyun grupları yaptırmayı da amaçladıklarını sözlerine ekledi. CİHAN

Yorumlar