Müftü Cihan: Yılbaşı diye haramları daha fazla işleme yanlışına düşmeyin

Manisa İl Müftüsü Sinan Cihan, vatandaşların yılbaşı gecesidir diye haramları daha fazla işlemek gibi bir yanlışa düşmemesi gerektiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Müftü Cihan: Yılbaşı diye haramları daha fazla işleme yanlışına düşmeyin

Manisa İl Müftüsü Sinan Cihan, vatandaşların yılbaşı gecesidir diye haramları daha fazla işlemek gibi bir yanlışa düşmemesi gerektiğini söyledi. İnsanların 2013 yılını değerlendirerek yeni yılda daha güzel şeylerin yaşanması için muhasebe yapılması gerektiğini kaydetti.

Yılbaşı gecesinin bir yılın daha geçip gitmesi, ölümün bir yıl daha yaklaşması demek olduğunu hatırlatan Müftü Cihan, insanların yılbaşı gecesinde iyilik, güzellik ve hayır hanesini zenginleştirmesi gerektiğini söyledi. Sinan Cihan, “Peki böyle miyiz? Böyle olmayanlarımız, yanlış yapanlarımız var. Yüce Allah, 'Yarın için ne hazırlık yaptığınıza bir bakın.' uyarısını beyan etmişken yılbaşı gecesidir diye haramları daha fazla işlemek gibi bir yanlışa düşmememiz gerekir. Her ne yapacaksak yapalım, ne ile meşgul olacaksak olalım bu haramları bugünden daha fazla işlemek gibi bir yanlışa düşmememiz gerekir.” dedi. CİHAN

Yorumlar