Müfettişlere veli cevabı: Siyasi baskı olsa, veli olarak ilk tepkiyi biz veririz

Milli Eğitim Bakanlığı müfettişlerinin Söke Özel Havva Ayşe Güven Ortaokulu’nda küçük yaştaki çocukları sorguya çekmesi tepkiye neden oldu.

Google Haberlere Abone ol
Müfettişlere veli cevabı: Siyasi baskı olsa, veli olarak ilk tepkiyi biz veririz

Milli Eğitim Bakanlığı müfettişlerinin Söke Özel Havva Ayşe Güven Ortaokulu’nda küçük yaştaki çocukları sorguya çekmesi tepkiye neden oldu. Okula çağrılan bazı velilere de çeşitli sorular soran müfettişler, siyasi propaganda delili aradı.

Aydın’ın ilçelerinde okullara ve yurtlara giden müfettişler, hem çocukları hem de velileri n ifadelerini aldılar. Velilerin tepki gösterdiği ifade tutanağı şeklindeki uygulamaya gelen müfettişlerin bakanlığın kararıyla geldikleri, kurumlara her hangi bir belge göstermedikleri ve vermedikleri öğrenildi.
Söke Özel Havva Ayşe Güven Ortaokulu’na giden iki müfettiş, 26 ortaokul öğrencisi ve 16 velinin ifadesini aldı. Her sınıftan sınıf başkanı ve belirledikleri iki öğrencileri ayrı sınıflarda toplayan müfettişler öğrencilerin ve velilerin ayrı ayrı ifadelerini aldı. Okullarına gelen 2 müfettişin, ailelerinden izin almadan ve velileri olmadan 26 öğrencinin ifadesini aldıklarını ve okula davet edilen 16 velinin de ifadesinin alındığını belirten Söke Özel Havva Ayşe Güven Ortaokulu Müdürü Hakan Demir, kendilerine bir belge verilmediğini sadece bilgi verildiğini söyledi.

Okula davet edilen ve ifadesi alınan bir veli yapılanı kendilerine hakaret olarak değerlendirerek, "Formda siyasi baskının olup olamadığı yazıyordu. Hakaretlerin olup olmadığı yazıyordu. Bunlar hakkında görüşlerimiz doğru veya doğru olmadığı hakkında cevaplamamamızı istedi. Biz de cevapladık. Yapılan uygulama bence kesinlikle yanlış. Bu bir hakaret, eğitime bir hakaret. Burada siyasi bir baskı veya hakaret olsa zaten veli olarak ilk tepkiyi biz veririz. Ama bunu müfettiş göndererek bizi buraya davet ettiler. Biz de görüşlerimizi ifade ettik ama son derece yanlış." ifadelerini kullandı.

Öte yandan müfettişlerin, Koçarlı, Nazilli ve diğer ilçelerde de bu tür kurumlara giderek öğrencilerin ve ifadelerini aldıkları öğrenildi. Uygulamaya derhal son verilmesini isteyen Aktif Eğitim Sen (AES) Aydın Şube Başkanı Yunus Erdoğan, "Şu anda bu tür bir sorgulama asla kabul edilemez. 28 Şubatta bile bu denli hukuksuzluk yoktu. Hiçbir şekilde küçük çocukların yanlarında kimse olmadan ifadelerin alınması kabul edilemez ve sakıncalıdır. Bu uygulama kesinlikle kabul edilemez. Okullarda siyasi ifadelerin sorgu olarak yapılması kabul edilemez. Bu uygulamaya son verilmeli. Veliler tüm haklarını aramalı." dedi.


CİHAN

Yorumlar