Müfettişler, koltuk değnekli öğrenciyi dahi sorguladılar

Milli Eğitim Bakanlığı'nın 28 Şubat'taki ikna odalarını andıran garip uygulaması, tüm ülkede tepkiyle karşılandı.

Google Haberlere Abone ol
Müfettişler, koltuk değnekli öğrenciyi dahi sorguladılar

Milli Eğitim Bakanlığı'nın 28 Şubat'taki ikna odalarını andıran garip uygulaması, tüm ülkede tepkiyle karşılandı. Yurtlardan sonra özel okullar da MEB müfettişlerinin baskınlarına uğramaya başladı. Müfettişler, öğrencileri özel odalara alıp, siyasi sorular soruyor. 12 yıldır AKP'ye oy verdiğini söyleyen bir veli, duruma tepki göstererek, yapılanların zulüm olduğunu söyledi.

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı müfettişler, Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde de teftişe çıktı. İlçede faaliyet gösteren bazı dershane ve okulları gezen müfettişler, öğrencileri ve velileri sorguladı. "Size siyasi bir baskı yapılıyor mu, Türk büyüklerine kötü söz söyleniyor mu?" şeklinde sorular yönelten müfettişlere, veliler ve öğrenciler tepki gösterdi. Bazı veliler, baskı ve zulüm dolayısıyla 12 yıldır oy verdikleri AK Parti’ye oy vermeyeceklerini dile getirdi.

Öğrenci Velisi Hasan Pala, “12 Eylül döneminde bile bu baskıyı görmedik. 12 senedir bunlara oy veriyorum. Bundan sonra asla vermeyeceğim ama bundan önce verdiğim oyların hakkını istiyorum. Allah rızası için verdiğim oyumu geri versinler. Şimdi bunların karşısında kim güçlüyse ona oy vereceğim. 10 yaşındaki çocuğum siyaset, ekmekle mi yenir, kaşıkla mı yenir diye soruyor. Ne yazık ki, bu okulda benim çocuğumdan siyasi bilgi istiyorlar. Bunu, aklı eren, müslümanım diyen din kardeşlerim duysun. Siyasetçiden dini lider olmaz.” dedi.

Okula kırık ayak ve koltuk değnekleriyle gelen B.M.H adlı öğrenci ise kendilerine içeride baskı yapılıp yapılmadığının sorulduğunu bildirdi. Öğrenci, “Bana bir tane kitap gösterdiler, size bundan verdiler mi, diye. Biz de okulda öyle bir şey olmadığını söyledik.” şeklinde konuştu.



CİHAN

Yorumlar