‘Müfettişim ölümlü iş kazası için geldim’ diyerek dolandırdı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda müfettiş olduğunu söyleyen kimliği belirsiz kişi, gittiği işyerinde ‘ölümlü iş kazası için geldim diyerek, işletmeciden 950 lira alarak sırra kadem bastı.     Bursa'nın...

Google Haberlere Abone ol
‘Müfettişim ölümlü iş kazası için geldim’ diyerek dolandırdı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda müfettiş olduğunu söyleyen kimliği belirsiz kişi, gittiği işyerinde ‘ölümlü iş kazası için geldim diyerek, işletmeciden 950 lira alarak sırra kadem bastı.

    Bursa'nın İnegöl ilçesi Sinanbey Mahallesi 5. Metal Sokak’ta A.D.’ye ait işyerine giden kimliği henüz belirlenemeyen bir kişi, Çalışma ve Sosyal Güvenliği Bakanlığı’nda müfettiş olduğunu söyledi. İşyerinde meydana gelen ölümlü iş kazası sebebiyle geldiğini belirten şüpheli, tutanak tanzim edeceğini belirterek işyeri sahibine imzalattı. Harç bedeli olarak 950 lira isteyen şüpheli, parayı aldıktan sonra işyerinden uzaklaştı. Bir süre sonra dolandırıldığını anlayan A.D., İnegöl İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne müracaat etti.

    YÜZ GÖRÜMLÜĞÜ DİYE 10 BİN LİRASINI ALDILAR

    Osmangazi ilçesinde ikamet eden N.İ. (59) ise kendisini cep telefonuyla arayan sözde polisin yönlendirmesiyle 8 bin 950 lirayı verilen kart numarasına yatırdı. Demirtaş Polis Merkezi Amirliği'ne müracaat eden M.G. isimli vatandaş da kendisini evlenmek için bir kızla tanıştıran A.Ş. tarafından dolandırıldığını öne sürdü. Polise ifade veren M.G., "Evlenmek için beni bir kızla tanıştırdı ama 5 adet bilezik, 2 çift küpe, 1 adet kol saati, 2 adet yüzük ve bin lirası para olmak üzere 10 bin lira aldı. Sonra da dolandırıldığımı anladım." dedi.

    Olayla ilgili Cumhuriyet Savcısı soruşturma başlattı. CİHAN

Yorumlar