Müezzinoğlu: SGK’lılarla ilgili kararı ihtiyaç olursa yeniden değerlendiririz

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) özel sağlık kuruluşlarının resmi tatil günlerinde poliklinik hizmetinin kaldırılmasını değerlendirdi.

Google Haberlere Abone ol
Müezzinoğlu: SGK’lılarla ilgili kararı ihtiyaç olursa yeniden değerlendiririz

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) özel sağlık kuruluşlarının resmi tatil günlerinde poliklinik hizmetinin kaldırılmasını değerlendirdi. Müezzinoğlu, “Türk Tabipler Birliği’nin Çalışma Bakanlığımıza bir talebi olmuş. Çalışma Bakanlığımızda bu yönde bir karar almış. Dolayısıyla Pazar günleri ve resmi tatil günlerinde SGK’lılarla ilgili böyle bir kararı var. Yeniden değerlendirme ihtiyacı olursa yeniden değerlendiririz. Biz hiçbir hastamızı mağdur edecek bir karar almayız.” dedi.

Medikal sektörün üreticilerini bir araya getiren Uluslar arası ‘ExpoMed Fuarı’nın açılışı TÜYAP Kongre Merkezi’nde gerçekleşti. Açılışa; Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Kuzey Kıbrıs Sağlık bakanı Ahmet Gülle, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu ve çok sayıda sağlık sektöründen yöneticiler katıldı. açılış sonrası stantları ziyaret eden Müezzinoğlu gazetecilerin sorularını cevapladı. SGK’lı hastalar artık hafta sonları ve resmi tatillerde özel hastanelerden faydalanamayacak bu doktorların talebi miydi? Sorusu üzerine Müezzinoğlu, “Türk Tabipler Birliği’nin Çalışma Bakanlığımıza öyle bir talebi olmuş. Çalışma Bakanlığımızda bu yönde bir karar almış. Dolayısıyla Pazar günleri ve resmi tatil günlerinde çalışma bakanlığımızın SGK’lılarla ilgili böyle bir kararı var. Yeniden değerlendirme ihtiyacı olursa yeniden değerlendiririz.” ifadelerini kullandı.

Gazetecilerin daha önce doktorların birçok talebinin olduğunu ancak bekletildiğinin hatırlatılması üzerine Müezzinoğlu, “Talepler hiç bitmez yerine getirilenler de hiç bitmez. Biz bir taraftan yerine getirmeye devam edeceğiz. Bir taraftan yeni talepler gelecek. Hayat böyle bir şeydir zaten. Bekleyen talepler hep olacak, yeni taleplerde hep gelecek. Şuan da var olan talepleri hemen sıfırlasak yarın yeni talep gelecek bizde yeni talepleri çözmek durumunda olacağız. Hayatın dinamiğidir bu önemli olan 1 yıl öncesine göre daha iyi bir noktada mıyız? Gelecekteki hedeflere sağlıklı yürüyebiliyor muyuz? Bugün Türkiye’de hekimlerimiz de, hemşirelerimiz de, sağlık çalışanlarımız da 10 yıl öncesine göre çok daha iyi noktada. Önemli olan bunları iyi niyetle, samimiyetle, ülke yararına, hizmet yararına, hizmet dengelerini koruyarak sürdürebilmek.” diye konuştu.

76 milyon insan için her gün daha iyisinin, daha gelişmişinin peşinde koştuklarını aktaran Müezzinoğlu, “Bugün olduğumuz noktayı yeterli bulmuyoruz. Hastalarımız için de, insanımız için de önce daha sağlıklı bir yaşam. Sağlıklı yaşamında sorun çıktığında ise güçlü hizmeti iyi noktalara taşıyacağız. Biz hiçbir hastamızı mağdur edecek bir karar almayız.” dedi.

Seçim atmosferinden yeni çıktıklarını belirten Müezzinoğlu, şöyle devam etti: “Seçim atmosferindeki tartışmalar, ortamlar sağlıklı görünmeyebilirdi. Ancak seçim sonuçlarına baktığımız da salon derece sağlıklı, istikrardan yana, sandığın hukukundan yana, milli iradenin hukukundan yana ve geleceğe güvenle bakma adına bütün fırtınalara rağmen son derece saygın bir yapıyla gelecek planlarımızı yapabiliyoruz.”

Bakan Müezzinoğlu, önümüzde ki süreçte Kamu Hastaneleri'nin 5 bin diş ünite alacağını söyledi. Müezzinoğlu, “5 bin adeti sadece ben üreteyim satayım değil 5 bin adedin dinamiklerinde farklı versiyonlar, gelişmeler, katma değer üretecek alanlar olacak.” şeklinde konuştu.

Öte yandan, SGK, Türk Tabipler Birliği’nin (TTB) talebi üzerine anlaşmalı özel sağlık kuruluşlarının dini ve milli bayramları kapsayan resmi tatiller ile pazar günleri poliklinik hizmeti vermesini kaldırdı. Yeni uygulama 1 Nisan 2014 tarihi itibariyle başladı.


CİHAN

Yorumlar