Müezzinoğlu: Sağlıkta en önemli şey, kendine saygı duymayı hissettirmek

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, ‘Sağlıklı Kentler İçin Sağlığa Yürüyoruz’ etkinliğinde vatandaşlarla birlikte yürüdü.

Google Haberlere Abone ol
Müezzinoğlu: Sağlıkta en önemli şey, kendine saygı duymayı hissettirmek

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, ‘Sağlıklı Kentler İçin Sağlığa Yürüyoruz’ etkinliğinde vatandaşlarla birlikte yürüdü. Bakan Müezzinoğlu, sağlık konusunda yapılacak en önemli şeyin insanın kendisine saygı duymasını hissettirmek olduğunu söyledi.

2014 Yılı Sağlıklı Yaşam ve Hareket Yılı kapsamında İstanbul’da yürüyüş gerçekleştirildi. Florya sahilde yapılan yürüyüşe Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da katıldı. Bakan Müezzinoğlu, etkinliğe katılan vatandaşlarla birlikte yaklaşık 2 kilometre yürüyüş yaptı.

Sağlık konusunda yapılacak çok önemli işler olduğunu ifade eden Müezzinğolu, öncelikle her bireye kendisine saygı duymayı hissettirilmesi gerektiğini söyledi. Müezzinoğlu, “Kendisine değer veren, saygı duyan bir birey asla sigaranın, alkolün, kötü beslenmenin mahkumu olmaz. Niye? ‘Ben kendime değer veriyorum. Birinin esiri olmam gibi bir yanlışı yapmamam lazımı’ bizim ailelere, gençlere, çocuklara hissettirmemiz lazım. Dolayısıyla hayatımızın en önemli parçası önce sağlık diyoruz. Sağlık varsa umut var, geleceğe ait plan var. O nedenle sağlığımızı kaybedip de iyi olmak hayali kurmaktansa sağlıklı kalıp sevdiklerimizle birlikte hayal kurarak geleceğimizi güzel bir şekilde yaşamak herhalde en doğru olanı.” dedi.

Etkinlik kapsamında kura çekimi ile bazı katılımcılara bisiklet hediye edildi. Bakan Müezzinoğlu bir süre bisiklet kullandı.
CİHAN

Yorumlar