Müezzinoğlu: Kürtajın SGK kapsamına girmesi için talepte bulunduk

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, bazı jinekologlar tarafından kürtajın SGK tarafından yasaklanması iddiasıyla ilgili konuştu.

Google Haberlere Abone ol
Müezzinoğlu: Kürtajın SGK kapsamına girmesi için talepte bulunduk

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, bazı jinekologlar tarafından kürtajın SGK tarafından yasaklanması iddiasıyla ilgili konuştu. Müezzinoğlu, “Kürtaj bir hastalık mıdır ki Medula sisteminde yeri olsun? SGK kapsamına girmesiyle ilgili Sağlık Bakanlığı olarak Çalışma Bakanlığı’na talepte bulunduk.” dedi.

Müezzinoğlu, Zeytinburnu’ndaki İstanbul Halk Sağlığı Müdürlüğü ek hizmet binasında düzenlenen İstanbul Halk Sağlığı Müdürlüğü toplu açılış törenine katıldı. Açılış töreninin ardından, Bakan Müezzinoğlu basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Müezzinoğlu’na, bazı jinekologların kürtajın SGK tarafından artık karşılanmadığı ve Medula sisteminden çıkarıldığı iddiası soruldu. Bakan Müezzinoğlu da kürtajın zaten Medula sisteminde yer almadığını söyledi. Müezzinoğlu, “Kürtaj diye bir kelime zaten olmaz. Gebelik ve gebeliğin sonlandırılmasıdır. O bir sonuçtur, bir hastalık değildir ki. Kürtaj bir hastalık mıdır ki Medula sisteminde yeri olsun? Dün var mıydı? Dün de yoktu. Medula sistemi hastalıkları sayar. Dolayısıyla kürtaj bir hastalık değildir. Orada gebelik kısmı vardır, hamilelik kısmına kürtaj mı takip mi gerekir ondan sonraki süreçtir. Yani öküz altında buzağı aramanın anlamı yok. SGK kapsamında değildi. SGK kapsamına girmesiyle ilgili Sağlık Bakanlığı olarak Çalışma Bakanlığı’na talepte bulunduk. Tıbbi bir zorunluluk varsa SGK bunu karşılar.” ifadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar