Müezzinoğlu: İslam dünyasında kan ve gözyaşı var

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, İslam dünyasında kan ve gözyaşı olduğunu belirterek, "Birilerini suçlamak kolaydır. Amerika'yı, İsrail'i, batıyı suçlamak kolaydır. Ama kendimize de bir dönüp bakmak lazım." dedi. Bakan Müezzinoğlu,...

Google Haberlere Abone ol
Müezzinoğlu: İslam dünyasında kan ve gözyaşı var

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, İslam dünyasında kan ve gözyaşı olduğunu belirterek, "Birilerini suçlamak kolaydır. Amerika'yı, İsrail'i, batıyı suçlamak kolaydır. Ama kendimize de bir dönüp bakmak lazım." dedi.

Bakan Müezzinoğlu, Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği (BTTDD) Bursa Şubesi’nin Yunus Emre Spor Kompleksi’nde gerçekleştirdiği iftar yemeğine katıldı. Konuşmasının başında, İslam dünyasında kan ve gözyaşı hakim olduğunu belirten Müezzinoğlu, özeleştiri yapmak gerektiğine dikkat çekti.

"ABD, İSRAİL'İ, BATIYI SUÇLAMAK KOLAY"

Müezzinoğlu, şunları dile getirdi: "İslam dünyasında kan ve gözyaşı var. Birilerini suçlamak kolaydır, Amerika'yı, İsrail'i, batıyı suçlamak kolaydır. Ama kendimize de bir dönüp bakmak lazım. Müslümanlar bir ve beraber olmadığı sürece, birbirine sahip çıkmadığı sürece korkarım ki bu sıkıntılar devam edecektir. Arap dünyasına da İslam dünyasına da bu milletin duruşunu örnek alacak şekilde duruşlarını gözden geçirmelerini temenni ederim."

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMLERİ

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine değinen Müezzinoğlu, "2007-2009 cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ülkeye ve millete bedel ödetecek farklı kapalı kapılar arkasında senaryolar yapıldı. O zaman milli iradenin temsilcileri bu ülkede bu millet bedel ödememeli. Millet cumhurbaşkanını kendisi seçmeli diyen bu anlamda referandumla milli irade artık cumhurbaşkanını kendisi seçecek. Artık milletin elinde, kapalı kapılar arkasında senaryo yapanlar, tuzak kuranlar, milli iradenin hak ve hukukuna değer vermeyenler, yanlış yapanlar, bundan sonra artık yeni yeni yanlışlara fırsat bulamayacak. O nedenle bu dönemdeki cumhurbaşkanlığı seçimleri, bu milletin kaderi adına, milletin tarihi geleceği adına, üçüncü önemli dönüm noktası, en hayati dönüm noktası olarak gördüğümü sizlerle paylaşmak isterim." ifadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar