Müezzinoğlu: Çocuk felci aşısı riskli bölgelerde 5 yaş altına yapılıyor

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, çocuk felci riski hakkında değerlendirmelerde bulunarak, “Dinamik bir şekilde ihtiyaç duyulan risk görülen bölgelerde 5 yaş altı çocukları aşılamaya çalışıyoruz.” dedi. Ankara Rixos Otel’de yapılan...

Google Haberlere Abone ol
Müezzinoğlu: Çocuk felci aşısı riskli bölgelerde 5 yaş altına yapılıyor

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, çocuk felci riski hakkında değerlendirmelerde bulunarak, “Dinamik bir şekilde ihtiyaç duyulan risk görülen bölgelerde 5 yaş altı çocukları aşılamaya çalışıyoruz.” dedi.

Ankara Rixos Otel’de yapılan ‘Türkiye Çocukluk Çağı Şişmanlık Araştırması’ programına katılan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, gazetecilerin sorularını cevapladı. Türkiye’de çocuk felci riski ne boyutta? Sorusu üzerine Müezzinoğlu, 2013 sonbaharı sonunda Kasım-Aralık ayında 17 ilde iki tur olarak çocuk felci aşı kampanyasını tamamladıklarını belirtti. Müezzinoğlu, “Ayın 5’i itibariyle İstanbul’da 6 ilçede birinci periyot aşılamayı başlattık. Ayın 11’inde tamamlanmış olacak. Bilim kurulunun yaptığı risk analizlerine göre değerlendirmeler yapıyoruz. Dinamik bir şekilde ihtiyaç duyulan, risk görülen bölgelerde 5 yaş altı çocukları aşılamaya çalışıyoruz.” açıklamasında bulundu.

'Aşı çalışmalarının 81 ile yaymayı düşünüyor musunuz?' Sorusu üzerine Müezzinoğlu, risk değerlendirmesini Bilim Kurulu'nun yaptığını hatırlatarak, “Bilim Kurulu'nun değerlendirmesi şu an İstanbul’da 6 ilçede. Bunun dışında herhangi bir bölgede bir aşılama öngörüsü yok. Ama önümüzdeki aylarda bir öngörü çıkarsa biz de ona uyarız. Aşı açısından bir yetersizlik söz konusu değil.” diye ifade etti.

"AŞI ÇALIŞMALARI İÇİN KAMU SPOTUNA İHTİYAÇ YOK"

Kamu spotuna ilişkin herhangi bir ihtiyacın olmadığını ifade eden Müezzinoğlu, şöyle dedi: "Bu bir aileleri ve toplumu bilgilendirmeye veya paniğe götürecek herhangi bir pozisyon söz konusu değil. Biz bölgelerimizdeki aileleri tespit ederek ailelerle iletişim kurarak bunu yapıyoruz. Kamu spotunu gerektirecek bir pozisyon söz konusu değil."

CİHAN

Yorumlar