Müezzinoğlu boykotçulara seslendi: Biz bu millete sıkıntı çektiremeyiz

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, tıp bayramı sebebiyle boykot çağrısı yapanlara seslendi.

Google Haberlere Abone ol
Müezzinoğlu boykotçulara seslendi: Biz bu millete sıkıntı çektiremeyiz

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, tıp bayramı sebebiyle boykot çağrısı yapanlara seslendi. Müezzinoğlu, “Bu millete zorluk çıkartamayız. Milletin 24 saatinde hizmetinde olan bu mesleğin saygınlığına da onuruna da leke getirecek hiçbir anlayışın içinde olamayız.” dedi.

Müezzinoğlu, Zeytinburnu’ndaki İstanbul Halk Sağlığı Müdürlüğü ek hizmet binasında düzenlenen açılış törenine katıldı. Törende, Bakan Müezzinoğlu’nun yanı sıra TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, İstanbul Halk Sağlığı Müdürü Mustafa Taşdemir ve çok sayıda davetli de hazır bulundu.

Vatandaşlara seslenen Müezzinoğlu, “20 bin vatandaşımıza 1 poliklinik odası düşüyordu. Bugün 2 bin vatandaşımıza 1 poliklinik odası düşüyor. Eğer bu sistem olmasaydı yine beklemekler, kuyruklar yine devam ederdi. Yeni doğan bakım yatak sayımız 670. Bugün ise bu sayı 7 binin üzerinde. Bu zihniyet olmasaydı dünya standartlarıyla yarışabilen bir noktaya gelebilir miydik?” ifadelerini kullandı.

“Yeni hedeflerimiz var.” diyen Müezzinoğlu, “Şimdi 24 bin yatak kapasiteli şehir hastanelerimizin sözleşmelerini imzaladık. Önümüzdeki 3 yıl içinde hizmete girecek. Bu yıl, yeni bir 24 bin yatak kapasitesinin proje çalışmalarını başlatacağız. 4 yıl sonra o 24 bin de devreye girecek. Yaklaşık 50 bin yatak kapasitesiyle Türkiye, sağlıkta yalnız Türkiye’de sağlık hizmeti alanlar için değil, yakın coğrafyamızdaki bir buçuk milyar nüfusa sağlık hizmeti sunacak bir Türkiye hedefliyoruz.” şeklinde konuştu.

Boykot çağrısında bulunanlara seslenen Müezzinoğlu, şunları söyleid: “Yarın, hasta bakmama, yarın eylem yapan, yarın hekimleri acil hasta dışında sakın hasta bakmayın diyen anlayışı da burada kınıyorum. Biz bu millete sıkıntı çektiremeyiz. Bu millete zorluk çıkartamayız. Milletin 24 saatinde hizmetinde olan bu mesleğin saygınlığına da onuruna da leke getirecek hiçbir anlayışın içinde olamayız. Boykot çağrısı yapan Türk Tabipler Birliği’ne soruyorum. İş bırakma eylemi diyen, odalara birliklere 11 yıl önce bu ülkede bebek ölümleri neydi biliyor musunuz? 11 yıl önce bu ülkede anne ölümleri neydi biliyor musun?”
CİHAN

Yorumlar