Müezzinoğlu: Balkanlar'dan her yıl 400 soydaşımız ücretsiz tedavi olacak

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Balkanlardan gelen göçmen vatandaşlarla kahvaltıda buluştu.

Google Haberlere Abone ol
Müezzinoğlu: Balkanlar'dan her yıl 400 soydaşımız ücretsiz tedavi olacak

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Balkanlardan gelen göçmen vatandaşlarla kahvaltıda buluştu. Müezzinoğlu, "Geçtiğimiz hafta Meclis'te olan torba kanununa her yıl 400 soydaşımızı ücretsiz tedavi edebilecek maddeyi koyduk.” dedi.

Bakan Mehmet Müezzinoğlu, Sancak, Bulgaristan, Arnavutluk ve Boşnak ve Yanya'lı kanaat önderleri ile Pendik’te kahvaltıda bir araya geldi. Mehmet Müezzinoğlu, “İlk defa burada söylüyorum; geçtiğimiz hafta Meclis'te olan torba kanuna her yıl 400 yurttaşımızı ücretsiz tedavi edebilecek maddeyi koyduk. Balkanlar'da imkanı olmayan, Türkiye’de tedavi olmak isteyen başkonsolosluklarımız, büyükelçiliklerimiz kanalıyla 400 soydaşımızı tedavi edebilecek imkanı sağlayacak.” şeklinde konuştu.

Bakanın konuşmasından sonra söz alan eski Pendik AK Parti eski belediye meclis üyesi İbrahim Hacıoğlu, Müezzinoğlu'nun bakan olduktan sonra 2 kez derneklerini ziyaret ettiğini söyleyerek bakana teşekkür etti. Sözlerine devam eden Hacıoğlu, bölge milletvekilinin ise 2 yıldır kendilerini ziyaret etmediğini belirtti. Hacıoğlu, “Ben daha önce bölge milletvekilimize 'bizi ötekileştirmeyin, alın aranıza beraber olalım' diye ricada bulundum ama milletvekilimiz keşke sizin gibi gelse. Son geldikleri tarih 23 Mart 2012’dir. Bir daha milletvekilimizi burada görmedik.” diye konuştu.

Bunun üzerine Bakan Müezzinoğlu şu cevabı verdi: “Biri gelsin diye beklemeyelim. Biz çıkalım iki adım öne, neden birisi gelsin diye bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.
CİHAN

Yorumlar