Müebbet alan Laz Ziya'ya iyi hal ve pişmanlık indirimi yapıldı

Fatih’te ABD vatandaşı Sarai Sierra’nın öldürülmesiyle ilgili davada sanık Ziya Tasalı müebbet ve 8 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, Tasalı’ya iyi hal ve pişmanlık indirimi yaptı. İstanbul 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde...

Google Haberlere Abone ol
Müebbet alan Laz Ziya'ya iyi hal ve pişmanlık indirimi yapıldı

Fatih’te ABD vatandaşı Sarai Sierra’nın öldürülmesiyle ilgili davada sanık Ziya Tasalı müebbet ve 8 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, Tasalı’ya iyi hal ve pişmanlık indirimi yaptı.

İstanbul 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya sanık Ziya Tasalı getirildi. Tarafların avukatlarının da hazır bulunduğu duruşmada savcı mütaalasını okudu. Savcı, sanığın da itiraf ettiği üzere tecavüz girişimine maktulün direnmesi üzerine kafasına taşla vurduğunu, baygın haldeki maktule tecavüz ettiğinin anlaşıldığını belirtti. Sanığın daha sonra maktule ait cep telefonu ve montunu alıp olay yerinden ayrıldığını belirten savcı, suçun sabit olduğunu kaydetti. Mütalaada kasten öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet, cinsel saldırı ve hırsızlık suçlarından da 10 yıldan 19 yıla kadar hapis cezası verilmesini istedi.

Sanık Ziya Tasalı’nın avukatı Merve Gürkan, mütalaada müvekkilinin tecavüzü kabul ettiğinin belirtildiğini ifade ederek böyle bir ifadesinin bulunmadığını kaydetti. Müvekkilinin tinerin etkisiyle maktulü öpmeye çalıştığını ileri süren Gürkan, ilk darbenin de maktulden geldiğini söyledi. Suçun, Sierra’nın haksız tahriki ile gerçekleştiğinin kabul edilmesi gerektiğini kaydeden Gürkan, müvekkilinin taşla vurmasından sonra maktulün ölmediğini, baygın haldeyken Tasalı’nın korkarak olay yerinden uzaklaştığını öne sürdü. Gürken, “Öldürme fiilini tamamlama olanağına sahipken olay yerini terk etmiştir. Bu durum öldürme kastının olmadığını göstermektedir.” dedi.

Avukat Gürkan, müvekkilinin Sierra’ya ait bazı eşyaları almasının ise hırsızlık kastıyla olmadığını, bu eşyaları denize ve çöpe attığını ileri sürdü. Bu nedenle hırsızlık suçundan değil delilleri yok etme suçundan ceza verilmesi gerektiğini savundu.

Sanık avukatlarından Sinan Kamil Küçükoğlu da Adli Tıp Raporu’nda tecavüz izlerinin tespit edilemediğini anlattı. Küçükoğlu, şüpheden sanığın yararlanmasının genel kaide olduğunu kaydetti.

Sanık Tasalı da kesinlikle tecavüz etmediğini, öldürme kastının da bulunmadığını söyledi. Olaydan sonra korkup kaçtığını belirten Tasalı, yanında götürdüğü montun da kendi montu olduğunu iddia etti. Tasalı son söz olarak pişman olduğunu belirtti.

Kararını açıklayan mahkeme, Tasalı’nın cinsel saldırıda bulunmak istediği mağdurenin kendisini engellemesi nedeniyle cinsel saldırı suçunu işleyememekten duyduğu infial ile maktulü öldürdüğünün sabit olduğunu kaydetti. Bu suçtan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası veren mahkeme, sanığın duruşmadaki iyi hali ve pişmanlık duyması nedeniyle cezayı müebbet hapis cezasına çevirdi.

Cinsel saldırı suçundan oy çokluğu ile 5 yıl 10 ay ceza veren mahkeme, hırsızlık suçundan da 2 yıl 6 ay hapse çarptırdı. Mahkeme, toplamda müebbet ve 8 yıl 4 ay hapis cezası verdi.

Cinsel saldırı suçuna Mahkeme Başkanı Tevfik Güngören muhalefet etti. Başkan, tecavüzün gerçekleştiğine dair kesin delil bulunmadığını belirterek bu suçtan beraat verilmesi gerektiğini kaydetti.

CİHAN

Yorumlar