Müdür ve amirler dahil 20 polis gözaltında

Antalya Emniyet Müdürlüğü ekiplerince 4 ilde düzenlenen operasyonda 20 emniyet mensubu gözaltı alındı

Google Haberlere Abone ol
Müdür ve amirler dahil 20 polis gözaltında
Sonhaberler / Haber Merkezi

Antalya Emniyet Müdürlüğü ekiplerince 4 ilde Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) emniyet yapılanmasına yönelik düzenlenen operasyonda, 20 emniyet mensubu gözaltına alındı.

FETÖ'nün emniyet yapılanmasına yönelik bir süredir teknik ve fiziki takip yapan Antalya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Antalya, Bingöl, Samsun ve Konya'da eş zamanlı operasyon düzenledi.

Operasyonda çeşitli rütbelerdeki 20 emniyet görevlisi gözaltına alındı. Zanlıların evlerinde yapılan aramalarda, çok sayıda dijital veri, örgütün finans kaynağı olan Bank Asya'ya ait dekontlar, kapatılan Zaman Gazetesi örnekleri ve pasaportlar ele geçirildi.

Zanlıların, FETÖ'nün talimatıyla istihbarat birimlerine yerleştirilen ve bir süre önce bu birimlerden uzaklaştırılan emniyet görevlileri olduğu öğrenildi.

Telefonlarında örgüt içi haberleşme için kullanılan ByLock adlı programının tespit edildiği zanlıların, usulsüz dinleme faaliyetlerinde bulunduğu ve bazıları hakkında da bu faaliyetlerle ilgili yargılama sürecinin devam ettiği belirtildi.
 

Yorumlar