Müdür Keklik: Madde bağımlısı öğrencimiz yok

Manavgat Milli Eğitim Müdürü Yasin Keklik, 2013-2014 eğitim ve öğretim yılında, ilçede 30 bin öğrenciye madde bağımlılığından korunma, zararları ve uyuşturucudan uzak durma konularında eğitim verdiklerini söyledi.Keklik, Manavgat Ticaret...

Google Haberlere Abone ol
Müdür Keklik: Madde bağımlısı öğrencimiz yok

Manavgat Milli Eğitim Müdürü Yasin Keklik, 2013-2014 eğitim ve öğretim yılında, ilçede 30 bin öğrenciye madde bağımlılığından korunma, zararları ve uyuşturucudan uzak durma konularında eğitim verdiklerini söyledi.

Keklik, Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası(MATSO) konferans salonunda yapılan İlçe Değerlendirme Kurulu toplantısında yaptığı açıklamada, madde bağımlığından korunma ile ilgili bilgilendirme konferanslarını konusunda eğitim alan öğretmenlerin verdiğini kaydetti. Eğitim seminerleri, konferanslar ve öğrencilerle yapılan toplantılar sonucu Manavgat'ta bağımlı madde kullanan öğrenciye rastlanmadığını belirten Keklik, resmi açıklamaların dışında kulaktan duyma bilgilere itibar edilmemesi gerektiğini söyledi.

Bu konuda bilgi kirliliğinin önüne geçilmesinde herkese sorumluluk düştüğünü aktaran Keklik, "Kulaktan duyma bilgilere kesinlikle itibar etmeyelim. Bu sene 30 bin öğrencimize bilgilendirme konferansı verdirdik. Bu hususta hassasiyet gerekli. Bu işin uzmanları bilgi vermeli, aksi takdirde bağımlılık maddeler tanıtılarak reklamı yapılmış olur. Bu nedenle konferans ve bilgilendirme yapan öğretmenler narkotik üzerine eğitimini almış bilgi sahibi ve donanımlı kişiler. İlçemizde bağımlı madde kullanan ve AMATEM'de tedavi görev bir öğrencimiz yok." dedi.

Keklik, Manavgat İlçe Emniyet Müdürlüğü ile yaptıkları protokol ve Anne Gözün Arkada Kalmasın Projesi kapsamında 24 okulda 48 bay ve bayan polisin sabah, öğle ve akşam okul çıkışlarını sıkı kontrol altına alarak art niyetli kişileri yaklaştırmadığını kaydetti.

Öte yandan Keklik, 2013-2014 eğitim ve öğretim döneminde 44 bin 327 öğrencinin karne alma sevinci yaşadığını söyledi. Keklik, bir lise öğrencisinin de devamsızlık sınırını aşarak sınıfta kaldığını sözlerine ekledi. CİHAN

Yorumlar