Mudanyalı kahraman Şehit Şükrü Çavuş anıldı

Bursa’nın Mudanya ilçesinde, İngilizlerin işgali sırasında ilk kurşunu atarak direnişi başlatan kahraman Şükrü Çavuş, şehit edilişinin 94. yılı dolayısıyla düzenlenen programda anıldı. İskele Meydanı'nda bulunan Atatürk Parkı'ndaki...

Google Haberlere Abone ol
Mudanyalı kahraman Şehit Şükrü Çavuş anıldı

Bursa’nın Mudanya ilçesinde, İngilizlerin işgali sırasında ilk kurşunu atarak direnişi başlatan kahraman Şükrü Çavuş, şehit edilişinin 94. yılı dolayısıyla düzenlenen programda anıldı.

İskele Meydanı'nda bulunan Atatürk Parkı'ndaki Şehitlik Anıtı önünde gerçekleşen törene; Mudanya Kaymakamı Orhan Çiftçi, Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Jandarma Komutanı Kurmay Binbaşı Nurettin Özdoğan, Şehit Aileleri Federasyonu ve Türkiye Gaziler Vakfı Temsilcisi Orhan Samast, çeşitli daire amirleri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Mudanya Belediyesi’nin organizasyonunda ilki 90. yılında düzenledikleri anma programının bu yıl beşincisinin gerçekleştirilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Türkiye Gaziler Vakfı Temsilcisi Orhan Samast, önümüzdeki yıllarda törenlerin daha kapsamlı yapılacağını söyledi.

Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz ise Şükrü Çavuş'un o dönemde vahşetin ve sıkıntının içerisinde sergilediği büyük cesaretiyle ilçede oluşan kahramanlığının bir simge değil, ülkenin bütünlüğüyle ilgili bir çalışmanın semeresi ve görüntüsü olduğunu ifade etti. “Mudanyamız emin adımlarla geleceğe yürüyecek” diyen Türkyılmaz, şunları söyledi: “Şükrü Çavuş'umuz ve yakın silah arkadaşı Kürt Hasan rahat uyusunlar. Sizin verdiğiniz mücadeleyi sonuna kadar bizler sürdürecek; ülkemizin çıkarlarını sonuna kadar savunarak, gerekirse kanının son damlasına kadar mücadele edecek Belediye Başkanı olarak Hayri Türkyılmaz ve ekibiyle tüm Mudanyalılar var.”

Konuşmaların ardından katılımcılar, daha sonra Şehitlik Anıtı’na karanfil bırakarak saygı duruşunda bulundu. Anma töreni kapsamında Mudanya Eski Camii'nde öğle namazına müteakip Mevlid-i Şerif okutuldu. CİHAN

Yorumlar