Mudanya esnafının hukuk zaferi

Bursa'nın Mudanya ilçesinde bin esnafı ilgilendiren ve daha önce işyeri sahiplerinin belediyeden alması zorunlu olan hafta sonu tatil ruhsatı, Mudanya Esnaf ve Sanatkârlar Odası’nın açtığı mahkeme sonunda kaldırıldı.Mudanya Esnaf ve Sanatkârlar...

Google Haberlere Abone ol
Mudanya esnafının hukuk zaferi

Bursa'nın Mudanya ilçesinde bin esnafı ilgilendiren ve daha önce işyeri sahiplerinin belediyeden alması zorunlu olan hafta sonu tatil ruhsatı, Mudanya Esnaf ve Sanatkârlar Odası’nın açtığı mahkeme sonunda kaldırıldı.

Mudanya Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Emir Ali Usta, Türkiye Esnaf Sanatkârlar Konfederasyonu tarafından yapılan girişimle Hafta Sonu Tatili Çalışma Ruhsatı’nın 2010 yılında Danıştay tarafından iptal edilmesine rağmen, ruhsat parası almaya devam eden Mudanya Belediyesi hakkında başlattığı hukuk mücadelesinin sonuçlandığını açıkladı.

Oda Başkanlığı’nda basın açıklaması yapan Emir Ali Usta, Bursa 1. İdare Mahkemesi’nin Mudanya Belediyesi hakkında verdiği karar doğrultusunda, emsal mahkeme ve Danıştay kararlarını göz önünde bulunduran mahkemenin davayı esnaf lehine sonuçlandırdığını söyledi.

ESNAFI RAHATLATAN MÜJDE

Kararın esnaf adına hayırlı olmasını dileyen Usta, bu konuda daha önce gerek Mudanya, gerekse de şu an belde belediyesi kapatılan Tirilye ile ilgili hukuk mücadelesi başlattıklarını anımsattı. “Tirilye’yi zamanında kazanmıştık, Mudanya ile ilgili hukuki sürecimiz devam etmekteydi” diyen Usta, “Bursa 1. İdare Mahkemesi’nde görülen davamız önceki ay esnaf lehine sonuçlandı. Bundan böyle hafta tatilinden istisna tutulan ilçemizdeki işyerlerinin hafta sonu çalışabilmeleri için belediyeye başvurarak ruhsat alma zorunluluğunun bulunmadığı mahkeme kararıyla tescillendi. Zaten bu konuda daha önce emsal mahkeme ve Danıştay kararları da bulunmaktaydı. Artık Mudanya ilçesi ve ilçemize bağlı tüm mahallelerinde kanun kapsamında ‘istisna’ getirilen işyerleri bulunan bine yakın esnafımızdan hafta sonu çalışma ruhsatı aranmayacağı gibi harç da alınmayacaktır” diye konuştu. CİHAN

Yorumlar