Mudanya Belediyesi işçilerine yeni yıl hediyesi

Türk-İş'e bağlı Belediye-İş Sendikası ile Bursa Mudanya Belediyesi arasında 121 işçiyi kapsayan yıllık toplu sözleşme yeni yılda imzalandı.

Google Haberlere Abone ol
Mudanya Belediyesi işçilerine yeni yıl hediyesi

Türk-İş'e bağlı Belediye-İş Sendikası ile Bursa Mudanya Belediyesi arasında 121 işçiyi kapsayan yıllık toplu sözleşme yeni yılda imzalandı. İşçilere toplamda yüzde 14 oranında zam yapıldı.

Mudanya Belediyesi’nde 121 kadrolu işçiyi ilgilendiren toplu sözleşme, Belediye Başkan Hasan Aktürk ile Belediye-İş Bursa Şube Başkanı Abdullah Naci Levent arasında imzalandı. 2014 yılında geçerli olan sözleşmenin imza törenine, Belediye Başkan Yardımcısı Seçil Pınar İncecik, meclis üyesi Arif Bayrak, sendika mali sekreteri Süleyman Hacı, işyeri işçi temsilcileri Selim Özman, İhsan Şahin ve Ahmet Güleç katıldı.

Sözleşmeye göre yapılan zamların tamamı brüt olup yıllık izin parası 450 TL’den 800 TL’ye çıkarılırken, bin 100 TL olan yakacak ücreti ise bin 250 TL'ye çıkartıldı. 500 TL olan giyim yardımı 800 TL, gıda yardımı 600 TL’den 750 TL’ye, sorumluluk zammı ile pis koku zammı günlük 7’şer TL’den 10 TL’ye çıkarıldı. Ramazan Bayramı’nda işçilere verilen 600 TL’lik ücret 700 TL olarak yansıtılacak yeni sözleşmede, 850 TL olan Kurban Bayramı ücreti ise bin TL’ye çıkarıldı. Yıllık bir kere yüzde 14 şeklinde zamların yansıtılacağı yeni sözleşmede en düşük günlük yevmiye ücreti 77,92 TL oldu.

“BAŞKANIMIZI HER ZAMAN DESTEKLİYORUZ”

150 özel sektör, 120 belediye işçisi toplam 370 işçi ile Belediye Başkanı Hasan Aktürk'ün arkasında olduklarını ifade eden Belediye-İş Sendikası Bursa Şube Başkanı Abdullah Naci Levent, “Başkanımız nereden aday olursa olsun desteklemeye devam edeceğiz. Başkanımızın yanındayız, yanında olmaya da devam edeceğiz” diye konuştu.

Yaptıkları sözleşmede hayat şartlarına göre en yüksek zammı yaptıklarını ifade eden Mudanya Belediye Başkanı Hasan Aktürk, 1980’li yıllardan bu yana sendikayla karşılıklı imza atıp, yapılan görüşmeler sonucu sözleşmelerin gerçekleştiğini belirterek, toplu sözleşmelerin hayırlı ve uğurlu olmasını diledi. CİHAN

Yorumlar