Muammer Güler hakkında karar verildi

Eski İçişleri Bakanı Muammer Güler'in Yüce Divan'a gönderilip gönderilmemesine ilişkin Meclis Genel Kurulu'ndaki oylama sona erdi. Güler'in Yüce Divan'a gönderilmemesine karar verildi.

Google Haberlere Abone ol
Muammer Güler hakkında karar verildi

 

Eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan hakkındaki önergenin Meclis Genel Kurulu'nda 242 'kabul' oyuna karşı 264 'ret' oyuyla kabul edilmemesinin ardından ikinci oylama, eski İçişleri Bakanı Muammer Güler için yapıldı.

Saat 23.00 itibariyle oy verme işlemi sona erdi ve sayıma geçildi.

Yapılan sayım sonucu Güler'in yüce divan'a gönderilmemesine karar verildi.

Yapılan oylama sonucu, 241 evet, 258 ret, 6 çekimser, 4 boş, 4 geçersiz olmak üzere toplamda 513 Milletvekili oy kullandı.

OYLAMA SONRASI TARTIŞMALAR YAŞANDI

Oylamanın ardından CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi ve Mhp Grup BaşkanvekiliOktay Vural, söz alarak yüce divan'a sevk önergelerinin kabulü için gerekli olan 276 oyun çıkmadığını, ancak bu sonucun Meclis Soruşturma Komisyonu Raporu'nun da kabul edildiği anlamına gelmediğini savundular.

Meclis Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı da "Benim önümde okunan metin, geçmişteki örneklerden hareket edilerek yazılmış bir metin. Bunları zihin dünyamızdan uydurmadık. Teamül böyle olduğu için buralara böyle şeyler yazılıyor. Eski uygulamalar ne ise cümle buraya bire bir yazılıyor" diye konuştu.

Hamzaçebi'nin usul tartışması açılmasını talep etmesi üzerine Bahçekapılı, kelimelerin yerlerine değiştirmenin anlamı değiştirmediğini belirtti. İtirazların sürmesi üzerine de Bahçekapılı, usul tartışması açtı.

Yorumlar