MSKÜ, yeni rektörünü seçiyor

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nde (MSKÜ), yarın yapılacak rektörlük seçimleri için 4 aday yarışacak. MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar'ın 30 Mart yerel seçimlerinde AK Parti'den Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı olmasıyla...

Google Haberlere Abone ol
MSKÜ, yeni rektörünü seçiyor

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nde (MSKÜ), yarın yapılacak rektörlük seçimleri için 4 aday yarışacak.

MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar'ın 30 Mart yerel seçimlerinde AK Parti'den Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı olmasıyla birlikte rektörlük seçimleri 15 Mayıs olarak belirlendi. Harmandar'ın istifasının arından YÖK tarafından Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yusuf Ziya Erdil tarafından Rektör Vekili olarak atanmıştı.

    MSKÜ'de yarın saat 10.00'da yapılacak rektörlük seçimlerinde Büyükşehir Belediye Başkanı seçilemeyen eski Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bedrettin Mercimek, Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Okay Nazlı ve MSKÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Gürsoy Doğan yarışacak.

    Prof. Dr. Harmandar, rektörlük makamının siyaset üstü bir kurum olduğunun belirterek "Yerel seçimler nedeniyle görevime ara vermiştim. Yeni bir Yükseköğretim Yasası'nın konuşulduğu bugünlerde, yeni dönem yönetim programımızı insanı ön plana alan yaklaşımımızdan taviz vermeden, tecrübelerimiz ve dinamikler üzerine kurduğumuzu ifade etmek istiyorum." dedi.

    Sağlık alanındaki çalışmaların üniversitenin bütününü kucaklayacak boyuta taşınması gerektiğini belirten Doğan ise "İnsanı merkeze alan bir yönetim modeli oluşturmak istiyoruz. Önce insan. Her başarının temelinde insan var. Her birey bir değerdir. Öğrencimiz, öğretim üyemiz, çalışanımız, çalışanlarımızın aileleri, şehrimiz, hemşerilerimiz, öğrenci velilerimiz bir bütünün parçalarıdır. Ötekileştirmeye beraberce son vereceğiz." ifadelerini kullandı.

    Prof. Dr. Mercimek de siyasi fikri ne olursa olsun, her akademisyenin görüşlerinden faydalanmak temel ilkeleri olacağının altını çizerek "Makamdan güç alan değil, güç katan bir rektör olmak için aday oldum. Rektörlük güç merkezi olmaktan çıkarılacak. Aldığımız her karar müzakere edilecek. Yetkililer alt birimlere aktarılarak Rektör bir orkestra şefi gibi bütün üniversiteyi ahenkle yönetecek, her türlü sesin duyulmasına özen gösterecek." şeklinde konuştu.

    Üniversitenin sahip olduğu potansiyeli en verimli şekilde değerlendireceklerini kaydeden Prof. Dr. Nazlı ise "Birikimim, tecrübem, sosyal ilişkilerim ve vizyonum itibari ile üniversitemizi arzu edilen düzey çıkarabileceğime inanıyorum. Geleceği inşa edecek, lider ruhlu insan kaynağını yetiştirebilecek bir üniversite." diye konuştu. CİHAN

Yorumlar