MSKÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'nin yer teslimi yapıldı

Ankara'da 12 Şubat 2014 tarihinde çıkılan, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin ihale süreci tamamlandı.

Google Haberlere Abone ol
MSKÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'nin yer teslimi yapıldı

Ankara'da 12 Şubat 2014 tarihinde çıkılan, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin ihale süreci tamamlandı. İhaleyi, 114 milyon 270 bin lira ve KDV ile kazanan EMT İnşaat Turizm San. A.Ş., gerekli şartları yerine getirmesinin ardından TOKİ ile 14 Nisan'da sözleşme imzaladı. Şimdi de MSKÜ M kapısı karşısındaki yaklaşık 120 dönümlük arazi, TOKİ tarafından kazanan firmaya teslim edildi.

Muğla İl Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin, yaptığı açıklamada ihale sürecinin tamamlanmasıyla birlikte çalışmaların hızlı bir şekilde devam edeceğini söyledi. Dr. Tekin, "12 Şubat tarihinde yapılan ihaleyi kazanan firmanın gerekli şartları yerine getirmesiyle ihale sürecini tamamlamış bulunuyoruz. Hastanenin yapılacağı alanın yer teslim işlemleri tamamlandı. Artık hastane yapımı için önümüzde hiçbir engel bulunmuyor. İhale şartnamesine göre inşaat çalışmaları, 750 iş günü içerisinde bitirilmek zorunda. Bu yüzden önümüzdeki günlerde ihaleyi kazanan firmanın, hastanenin yapılacağı alana şantiye kurma çalışmalarını başlatmasını bekliyoruz. En kısa zamanda da hastanenin temel atma işlemleri gerçekleşecek ve Muğla, yıllardır beklediği modern hastaneye kavuşacak." dedi. MSKÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'nin yapılmasıyla daha nitelikli hizmet verileceğini ifade eden İl Sağlık Müdürü Tekin, "Şu anda mevcut hastanemiz fiziki yapı, kaliteli hizmet ve yoğun bakım üniteleri konusunda yetersiz kalıyor. Birçok hastamızı bu yüzden Aydın, Denizli, İzmir gibi illere sevk etmek zorunda kalıyorduk. Bu da hem hastalarımız hem de aileleri açısından büyük sıkıntılar oluşturuyordu. Bu, Muğla için çok önemli bir projedir." diye konuştu. CİHAN

Yorumlar