MSKÜ Rektör Vekili Erdil Erdil başarılı sporcularla biraraya geldi

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Rektör Vekili Prof. Dr. Yusuf Ziya Erdil, üniversitenin voleybol, futbol, kick-box ve muay-thai takımlarının başarılı sporcularıyla öğle yemeğinde biraraya geldi.

Google Haberlere Abone ol
MSKÜ Rektör Vekili Erdil Erdil başarılı sporcularla biraraya geldi

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Rektör Vekili Prof. Dr. Yusuf Ziya Erdil, üniversitenin voleybol, futbol, kick-box ve muay-thai takımlarının başarılı sporcularıyla öğle yemeğinde biraraya geldi. Erdil, burada yaptığı konuşmada son iki yılda üniversite adına yapılan güzel faaliyetler olduğunu belirterek, "Bunlardan haberdarız ve sizlerle her zaman gurur duyuyoruz. Bugün dört farklı takım çalıştırıcılarımız, her bir takım için geleceğe dair planlarını ve çalışmalarını anlatacaklar. Bu başarıların, akademik başarılarınızı da beraberinde getireceğine inanıyorum." dedi.

Kick-boks ve muay-thai antrenörü Gülcan Tekin ise sadece üç sene önce takım kurduklarını ifade ederek, "Bu kısa süre içerisinde birçok il şampiyonluğu ve bölge şampiyonluklarının yanısıra Türkiye birinciliği, üç kez Türkiye ikinciliği ve beş kez Türkiye üçüncülüğü kazandık. Portekiz'de yapılan Avrupa Muay-Thai Şampiyonası'nda üçüncü solduk." şeklinde konuştu. 2013-2014 sezonunda Süper Lig'de ikinci ve üçüncü olan iki sporcularının, bu sene eylül ayında yapılacak Avrupa ve Dünya kupalarında kendilerini temsil edeceğini belirten Tekin, "Üniversiteler arasında iki senedir hem kızlarda hem de erkeklerde Türkiye şampiyonluğumuz var. Kick-boksta iki senedir Türkiye ikinciliği ve üçüncülüğümüz var. Haftanın beş altı günü antrenman yapıyoruz ve bunun karşılığını alıyoruz. Öncelikli hedefimiz, milli takımlara sporcu yetiştirmektir." dedi.

Futbol takımının antrenörü Yrd. Doç. Dr. Yakup Akif Afyon da üniversitelerinin spor kulübü olarak Süper Amatör Küme'ye yükselme hakkı elde ettiklerini söyleyerek, "Son derece centilmence oynadılar. Önümüzdeki dönem hedefimiz, Süper Amatör Küme'de şampiyon olmak. Üniversite takımımız ve kulüp takımımızı birleştirerek, tek bir takım olarak üniversitemiz futbol takımının iskeletini oluşturmak istiyoruz." diye konuştu.

Voleybol antrenörü Ali İnan ise, "Uzun süredir voleybol üniversitemizde oynanıyor. 3. Lig'de ve özellikle spor kulübünde oynadık. Geçen sene bölgesel ligde grupta yükseldik ancak finallerde kaybettik. Bu sene yine biraraya geldik ve grubumuzda birinci olduk. Final grubunda son maçta, son sette yükselmeyi kaçırdık. Önemli olan, üniversitemizi centilmence ve güzel bir oyun oynayarak temsil etmekti." dedi.

Konuşmaların ardından Rektör Vekili Erdil'e, takım kaptanları tarafından kupalar takdim edilerek toplu fotoğraf çektirildi. CİHAN

Yorumlar