Motosikletli polis timleri kışa hazır

İstanbul’da görev yapan motosikletli polis timlerine, olumsuz hava koşularında kullanılmak üzere 65 yeni araç verildi.

Google Haberlere Abone ol
Motosikletli polis timleri kışa hazır

İstanbul’da görev yapan motosikletli polis timlerine, olumsuz hava koşularında kullanılmak üzere 65 yeni araç verildi. Ekipler, özellikle kış aylarında motosiklet yerine bu otomobilleri kullanarak hizmet verecek.

Önleyici Hizmetler Şube Müdürlüğü Motosikletli Polis Timleri Amirliği’ne, özelikle kış aylarındaki olumsuz hava koşullarında kullanılması için 65 yeni araç verildi. Motosiklet yerine kullanılacak olan araçların tanıtımı Haliç’teki Motosikletli Polis Timleri Amirliği’nde yapıldı. Konuyla ilgili bilgi veren Emniyet Amiri Burak Güler, olumsuz hava koşullarında motosiklet kullanımında ortaya çıkabilecek kaza riskini sıfıra indirmeyi amaçladıklarını vurguladı. Motosiklet kullanan polislerin profesyonel olduğunu söyleyen Güler, buna karşın risk alma gibi bir lükslerinin olmadığı ve olumsuz hava koşullarında yeni araçlarla görevlerine devam edeceklerini belirtti. Yeni araçların özel bir donanımının bulunmadığını aktaran Güler, araçlarda nezaret sistemi bulunduğunu ve üçer kişilik ekipler halinde suçun yoğunluğuna göre bölgelere dağılarak çalışacaklarını ifade etti. Yeni araçlarla kapasitelerinin genişlediğini dile getiren Emniyet Amir Burak Güler böylece daha verimli hizmet vereceklerinin altını çizdi.

Motorize polis timleri, yeni araçlarıyla tanıtım amacıyla kısa bir de gösteri yaptı. Motosikletli Polis Timleri Amirliği’nde siren çalarak sırayla çıkan ekipler bir süre tur attıktan sonra görev yerlerine dağıldı.
CİHAN

Yorumlar