Motosiklet sürücüleri, darbe girişimini protesto etti

Karabük'ün Safranbolu ilçesinde motosiklet sürücüleri, motosiklet ve kasklarından ay ve yıldız oluşturarak FETÖ'nün darbe girişimine tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol
Motosiklet sürücüleri, darbe girişimini protesto etti
Karabük ve Bartın'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı vatandaşların demokrasi nöbeti sürüyor.

Safranbolu'da demokrasi nöbeti tuttan vatandaşları toplandığı Misak-ı Milli Meydanı'na gelen Müze Kent Motosiklet Kulübü üyeleri, motosiklet ve kasklarından ay ve yıldız oluşturarak darbeye girişimine tepki gösterdi.

Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, Türkiye'nin her yerinde olduğu gibi ilçelerinde de ayrımların tamamen ortadan kaltığını söyledi.

Halkın darbecilere karşı koyduğunu anımsatan Aksoy, "Müze Kent Motosiklet Kulübü de darbeye karşı olduklarını göstermek için bir faaliyet yaptı. Bu planları çerçevesinde biz de onlarla beraber olduğumuzu göstermek istiyoruz. Ay yıldız şemasını kendi araçlarıyla yaparak tepkilerini ortaya koyuyorlar." dedi.

Müze Kent Motosiklet Kulübü Başkanı Celil Özdemir de demokrasi, vatan ve millet için her zaman hazır olduklarını belirterek, darbeye tepki niteliğinde, demokrasiye sahip çıkma adına motosikletlerden hilal, kasklardan de yıldız yaptıkları ve vatanı her zaman savunmaya devam edeceklerini vurguladı.

Daha sonra motor kulübü üyeleri şehir turu attı.

Karabük'te vatandaşlar, Kent Meydanı'nda darbe girişiminin ardından başlattıkları demokrasi nöbetine devam etti. Burada toplanan vatandaşlar, akşam ve yatsı namazını beraber kıldı.
Demokrasi nöbetine katılanlara pilav, su ve ayran ikram edildi.

Bartın

FETÖ'nün darbe girişiminin ardından Bartın Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya gelenlerin demokrasi nöbeti sürüyor.

Meydanda toplanan vatandaşlar, ellerindeki Türk bayraklarını sallayarak ve slogan atarak darbe girişimine tepki gösterdi.

Darbe girişimine tepki göstermek için annesi Esma Karataş ile meydana gelen bedensel engelli 8 yaşındaki Ravza Karakaş, çevredekilerin yardımı ile alandaki sahneye çıktı.

Karakaş, burada yaptığı konuşmada, darbe girişiminin sabahı uyandığında ailesinin televizyon karşısında endişeli bir şekilde gördüğünü söyledi.

Annesine "Ne oldu?" diye sorduğunu ifade eden Karakaş, "Annemden darbe olduğunu öğrendim. Darbenin ne olduğunu kendisine sordum. Annem bana 'Kötü insanların vatanımızı, satmak istemesi' cevabını verdi. Kendisine 'Allah kötülere neden izin veriyor?' diye sordum. Annem 'Allah izin vermiyor. Biz iyiler fazla iyi olduğumuz için, kötüler ortaya çıkıyor' dedi. Ben engelliyim. Engelli olduğum için bir kez daha şükrettim. Sağlıklı vatan haini olmaktansa engelli olmak bin kat daha iyidir." şeklinde konuştu.

Anne Esma Karataş da gazetecilere yaptığı açıklamada, darbe gecesinden itibaren vatan için meydanlara geldiklerini dile getirerek "Darbe gecesi biz geldik ama kızımızı getirmedik. Darbe sabahı biz telaşlı bir şekilde televizyon izlerken, kızım gördü ve darbenin ne olduğunu sordu. Bende ona burada söylediği cevabı verdim." dedi.

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç da demokrasi nöbetine katılmak için meydana gelen Ravza'yı tebrik etti.

 

Yorumlar