Molla’nın idamı protesto edildi

Fatih’te, bir grup ,Bangladeş’te idam edilen Abdülkadir Molla’yı anmak ve idamı gerçekleştirenleri protesto etmek için eylem yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Molla’nın idamı protesto edildi

Fatih’te, bir grup ,Bangladeş’te idam edilen Abdülkadir Molla’yı anmak ve idamı gerçekleştirenleri protesto etmek için eylem yaptı. Grup, Fatih Camii’nden Saraçhane Parkı’na kadar yürüdü.

Özgür Düşünce ve Eğitim Hakları Derneği (Özgür-Der) öncülüğündeki bazı sivil toplum kuruluşları Cemaati İslami Genel Sekreteri Abdülkadir Molla’nın Bangladeş’te idam edilmesini protesto etti. Cuma namazının ardından Fatih Camii avlusunda toplanan grup, Saraçhane Parkı’na kadar yürüdü. ‘Katil Hasina hesap verecek Bangladeş’te zafer İslam’ın olacak’ pankartı açan eylemciler, ‘İslami hareket engellenemez’, ‘Şehit Abdülkadir Molla ve Cemaat-i İslami’ye bin selam’ ve benzeri dövizler taşıdı. Sık sık tekbir getiren protestocular, ‘Abdülkadir Molla onurumuzdur’, ‘İslami hareket engellenemez’ ve ‘Şehitlerin kanı katileri boğacak’ şeklinde slogan attı.

Saraçhane Parkı’nda grup adına konuşan Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya, Abdülkadir Molla’nın 2010 yılından beri yargılanmasını tiyatro oyunu olarak niteledi. Kaya, Molla’yı idam edenlerin tarihe hukuksuz, insafsız ve vicdansız mahkemelerin katilleri olarak geçeceklerini savundu. Rıdvan Kaya, Abdülkadir Molla gibilerinin ise zalimlere boyun eğmeyerek hayatlarını pazarlık konusu yapmadıklarını belirterek, tarihe böyle geçeceklerini ileri sürdü. Molla’nın idam edilmesinin cinayet olduğunu söyleyen Rıdvan Kaya, Molla’nın ve onun gibilerin tarihe geçeceğini ve onlarla iftihar edeceklerini dile getirdi. Kaya, “Cinayetten dolayı üzgünüz ve öfkeliyiz ama ayın zamanda da gururluyuz. İslami hareketin bütün İslam coğrafyasında zafere ereceği günleri göreceğiz inşallah.” ifadelerini kullandı.

Grup, açıklamaların ardından olaysız dağıldı.
CİHAN

Yorumlar