Moğolistan’daki eğitim gönüllüsü: 40 bayram annemin elini öpemedim

Konya’nın Akşehir ilçesinde Sabah Eğitim Kurumları tarafından düzenlenen iftarda, yurtdışındaki Türk okullarında çalışan eğitim gönüllülerinin aileleri bir araya geldi. Reyhan Koleji'nde düzenlenen iftar programına iznini kullanmak...

Google Haberlere Abone ol
Moğolistan’daki eğitim gönüllüsü: 40 bayram annemin elini öpemedim

Konya’nın Akşehir ilçesinde Sabah Eğitim Kurumları tarafından düzenlenen iftarda, yurtdışındaki Türk okullarında çalışan eğitim gönüllülerinin aileleri bir araya geldi.

Reyhan Koleji'nde düzenlenen iftar programına iznini kullanmak üzere Akşehir’de bulunan Moğolistan’daki Türk Koleji'nde çalışan eğitim gönüllüsü Veysel Akçay da(43) katıldı. Veysel Akçay yaptığı konuşmada, "Yurtdışına gittikten sonra 40 bayram annemin elini öpemedim, nasip olursa 41. bayramı annem ve akrabalarımla geçireceğim.’’ dedi. 20 yıl önce babasından 1 yıllık izin alarak gittiği yurtdışında 20. yılını doldurduğunu ifade eden Akçay, Anadolu’dan bilmedikleri diyarlara giderken hep Anadolu insanının maddi manevi desteğini arkalarında hissettiklerini ve bu şekilde oralarda bir takım sıkıntılara katlandıklarını kaydetti. Anadolu esnafının yurtdışındaki okullara sürekli devam eden katkılarından dolayı iftara katılan Akşehirli esnaflara teşekkür eden Akçay, "20 senedir yurtdışında hizmet ediyoruz. Giderken babamdan 1 yıl izin almıştım şu anda 20. yılımızı doldurduk. Ben 40 bayram annemin elini öpemedim ailemle beraber olamadım. Bu 41. bayramda nasip olursa annem ve ailemle birlikte olacağız.’’ şeklinde konuştu. Akçay’ın konuşması duygusal anların yaşanmasına neden oldu.

Akşehir Sabah Eğitim Kurumları Genel Müdürü Seyit Mehmet Ünal, Dünya’nın ve Türkiye’nin değişik bölgelerinde görev yapan eğitim gönüllülerinin ailelerini şirket olarak misafir etmekten duydukları memnuniyeti dile getirdi. Özel bir akşam yaşadıklarını söyleyen Ünal, "Hizmet erlerini yetiştiren siz anne babalardan ve onları destekleyen burada bulanan işadamlarından Allah ebeden razı olsun." şekilde konuştu.

İftarda katılımcılara hediyeler takdim edildi. CİHAN

Yorumlar