Moğol turistler, Çin ve Japon turistlerle karıştırılmaktan rahatsız

Moğolistanlı turistler, en fazla Çinli, Japon, Güney Kore, Tayvan, Singapur ve Taylandlılara benzetilmekten rahatsız. Cengiz Han'ın torunları, her çekik gözlü olanın Çin, Japon, Güney Kore ve Tayvanlı olmadığını belirtiyor. Moğollar, yüz...

Google Haberlere Abone ol
Moğol turistler, Çin ve Japon turistlerle karıştırılmaktan rahatsız

Moğolistanlı turistler, en fazla Çinli, Japon, Güney Kore, Tayvan, Singapur ve Taylandlılara benzetilmekten rahatsız. Cengiz Han'ın torunları, her çekik gözlü olanın Çin, Japon, Güney Kore ve Tayvanlı olmadığını belirtiyor. Moğollar, yüz ve göz yapıları yakından görüldüğünde Japon, Güney Kore ve Çinlilerden farklı olduklarının anlaşılacağını ifade ediyor.

Moğolistanlıların Antalya'da tatil yapma oranı üç Uzak Doğu ülkesine göre düşük seviyede. Kültür ve Turizm Bakanlığı verilerine göre geçen yıl 3 bin 350 Moğolistanlının tatil yaptığı belirtiliyor. Moğol turistler, Çin, Güney Kore ve Japon turistler gibi tatil yapmada deniz, kum ve güneş turizmini tercih etmiyor. Antik kentler ile UNESCO korumasındaki tarihi ören yerlerini yeğliyor.

Moğol belgeselci Batgerel Batkhuyag, Türklerin kendilerini en fazla Çin, Japon ve Güney Koreli turistlerle karıştırdığını söyledi. Türklerin kendilerini Uzak Doğulu turistlerle karıştırma nedeninin çekik göz yapıları olduğunu anlatan Batkhuyag, "Ankara'da okurken otobüste, trende, vapurda ve bir dükkanda alışverişte 'Siz Çinli misiniz, siz Japon musunuz sorusuyla çok karşılaştım. Ben Moğol'um deyince, tamam o zaman siz Cengiz Han'ın torunlarısınız diyorlar. Ben de Türkçe bildiğim için her çekik gözlü Çinli ve Japon değildir diyorum. Turizm yörelerinde aynı sorularla karşılaşıyorum. Moğal turistler, Antalya'ya, İstanbul'a ve Kapodokya bölgesine diğer milletlere göre az geldiği için esnaf da haklı. " dedi.

Moğol televizyoncu Tumen-Ulzi Budsuren, arkadaşı Baterdane Nandinbulag'la Antalya, Manavgat Şelalesi ve Side Antik Kent'te belgesel çekimlerinde en fazla karşılaştıkları sorunun 'siz Çinli misiniz, siz Japon musunuz sorusu olduğunu kaydetti. Budsuren, 'Moğolistalıyız' diye söyleyince, soru soranların 'siz de bizim gibi Türkmüşsünüz' diye cevap verdiğini ifade etti. CİHAN

Yorumlar