Moğol öğrenciler şarkıları ve şovları ile coşturdu

Türkiye’de eğitim gören Moğol öğrenciler, Beyaz Ay Bayramı’nı coşkulu bir programla kutladı.

Google Haberlere Abone ol
Moğol öğrenciler şarkıları ve şovları ile coşturdu

Türkiye’de eğitim gören Moğol öğrenciler, Beyaz Ay Bayramı’nı coşkulu bir programla kutladı. Moğolistan Büyükelçisi Batkhisig Badamdorj ile İstanbul Konsolosu Enkhbayar Gagaa’nın yöresel kıyafetlerle katıldığı programda öğrenciler, ülkelerine özgü şarkıları dillendirdi, dansları sundu.


Bağcılar Belediyesi Halk Sarayı’ndaki programın açılış konuşmasını yapan Moğolistan Büyükelçisi Batkhisig Badamdorj, salondakilerin At Yılı’nı kutladı. At Yılı’nın Moğolistanlılar için çok önemli olduğunu ifade eden Badamdorj, Moğolların tarih boyunca at ile tarihi başarılar elde ettiklerini belirtti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 2013 Nisan ayında Moğolistan’ı ziyaret ettiğini anlatan Badamdorj, “Bu ziyaret sırasında Türkiye ile ilişkilerimiz gelişti. Moğolistan Meclis Başkanı da Türkiye’ye ziyarette bulundu. Karşılıklı ziyaretler sırasında 30 gün vizesiz ülkelerimize girme anlaşması imzalandı.” diye konuştu. Türk Hava Yolları’nın iki ülke arasındaki uçuş seferlerini 3’ten 5’e çıkarmak istediklerini kaydeden Badamdori, Türk ve Moğol halklarının kardeşliğinin yüzyıllar ötesine dayandığını aktardı.

Bağcılar Belediyesi Başkan Yardımcısı Yavuz Subaşı da öğrencilere hitaben şunları söyledi:

“Biz sizlerle senede bir gün değil, daha fazla bir arada olmak istiyoruz. Türkiye sizin ikinci vatanınızdır. Moğolistan’dan bir şehir ile kardeş şehir olmak istiyoruz. İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz da Moğolistan Büyükelçisi Badamdorj’dan Moğolistan’dan kardeş okul talep etti.”

Bağcılar İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz da yaptığı konuşmada son yıllarda Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın temasları neticesinde Türkiye ile Moğolistan arasındaki ilişkilerin geliştiğine dikkat çekti. Yılmaz, şunları kaydetti:

“Moğolistan vatandaşlarına duyulan saygının gereği olarak son dört yıldır sizleri ilçemizde ağırlamanın sevincini yaşıyoruz. İnşallah bu birliktelik artarak devam edecek. Bağcılar Belediyesi insana değer veren bir belediyecilik anlayışına sahip. Özellikle Başkanımız Sayın Lokman Çağırıcı’nın sizlerle olan birlikteliğini arttırmak istiyoruz. Bu amaçla Bağcılar Meydanı’nda ülkemizin ve Moğolistan’ın kültürünü yansıtan etkinlikler düzenlemek istiyoruz.”

Konuşmaların ardından öğrenciler Moğolistan’a ait yöresel şarkılar söyleyerek davetlileri coşturdu. Moğol halk danslarından örnekler sunan öğrenciler sergiledikleri estetik hareketlerle alkış topladı.
CİHAN

Yorumlar