Mogan Gölü’ndeki kaçak balık ağları imha edildi

Ankara İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri, Mogan Gölü’nde yaptıkları denetimde göle bırakılmış kaçak ağa takılmış turna ve sazan balıkları tespit etti.

Google Haberlere Abone ol
Mogan Gölü’ndeki kaçak balık ağları imha edildi

Ankara İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri, Mogan Gölü’nde yaptıkları denetimde göle bırakılmış kaçak ağa takılmış turna ve sazan balıkları tespit etti. Ağlar parçalanarak balıklar doğal yaşamlarına bırakıldı. Göle bırakılan 2 bin 500 metre ağ kafes, bin metrelik 3 adet uzatma ağı ve bin metre parakete de imha edildi.

Ankara İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri, bir yandan balık satış noktalarında denetim yaparken, diğer yandan da iç sularda kaçak avlanmaya çalışanlara göz açtırmıyor. Ekipler Yenimahalle ilçesi Çayyolu ve Batıkent semtlerinde yaptıkları denetimlerde mevzuatça belirlenen düzenlemelere uymayarak yasal boyut olan 13 santim altında istavrit satışı yapan 3 işletmeye de toplam 3 bin 836 TL idari para cezası uygulandı, 38 kilo balığa el koydu.

Ankara’da balık tüketiminin çok fazla olduğuna işaret eden Ankara İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muhsin Temel, balıkçılığın sürdürülebilir olabilmesi için su ürünleri avcılığıyla ilgili kurallara titizlikle uyulması gerektiğini kaydetti.
Balıkçıların kurallara uyması için çok sıkı denetim yaptıklarını belirten Temel, “Ocak ayı içerisinde ve şubat ayının ilk haftası itibariyle 384 işletmeyi denetledik. Bu işletmelerden mevzuata aykırı küçük balık satan 88 işletmeye 1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu kapsamında idari para cezası uyguladık. Eğer bir işletme 2 yıl içerisinde küçük boy balık satışını tekrarlarsa 959 TL olan idari para cezası ikiye katlanarak bin 918 TL oluyor. Tüm balıkçıları mevzuata aykırı balık satmamaları konusunda uyarıyoruz.” dedi. CİHAN

Yorumlar