Modacı Özceyhan: Siyasilerin kıyafeti, seçmen oylarını yüzde 10 etkiliyor

Uluslararası düzeyde pek çok tanıtımlar yaptığını söyleyen modacı Ahmet Özceyhan, yerel ve genel seçimler yaklaşırken siyasilerin kılık kıyafet tercihlerinin seçmenler üzerinden anında yüzde 10 oy farkı oluşturduğunu iddia etti.

Google Haberlere Abone ol
Modacı Özceyhan: Siyasilerin kıyafeti, seçmen oylarını yüzde 10 etkiliyor

Uluslararası düzeyde pek çok tanıtımlar yaptığını söyleyen modacı Ahmet Özceyhan, yerel ve genel seçimler yaklaşırken siyasilerin kılık kıyafet tercihlerinin seçmenler üzerinden anında yüzde 10 oy farkı oluşturduğunu iddia etti.

Cihan Haber Ajansı (Cihan) muhabirine siyasilerin kıyafet seçimlerinin seçmen üzerindeki etkisi hakkında açıklama yapan modacı Ahmet Özceyhan, grand tuvalet bir elbise ile ciddi bir kalabalığa açık mekanda söyleyişi yapmanın zaman zaman siyasilere eksi getirebildiğine işaret etti. Özceyhan, halk onlar kadar parlak ayakkabı, saten bir gömlek, grand tuvalet, lacivert ya da bir çok koyu renk resmi bir elbise giymedikleri için siyasilerin bu konuya çok dikkat etmeleri gerektiğini kaydetti.

Türkiye’deki seçmenlerin çoğunluğunu gençlerin oluşturduğunu hatırlatan Özceyhan, "Gençlerin tercihlerine biraz yakın davranır ya da onların sevdikleri gibi giyinirlerse sanıyorum oy oranında bir yükselme olur diye düşünüyorum; bu bir genellemedir tabii. Açık ve sarih olarak bildiğim şu ki gençler giyim kültüründe çok ileri safhadalar, özellikle şu 10-15 yıldır. Çünkü dünya ile ilişkileri çok yakın, rahatı, güzeli, iyiyi seviyorlar. Bir de Türk milleti çok yakışıklı, erkekleri olsun, hanımları çok güzel. Onlar giyim konusunda son derece zevkliler. eEğer gençlerin sevdikleri gibi giyinirler ise tekrar söylüyorum sanıyorum çok şık şeyler olur.’’ dedi.

"SİYASİLER, GİYİM KONUSUNDA UZMAN YADA EŞLERİNE DANIŞMALI"

Siyasilerin belli bir iş yoğunluklarından dolayı giydiklerine dikkat edemediklerini vurgulayan Özceyhan, şöyle devam etti: "Kesinlikle uzun kollu ceketler giymesinler. O güzelim gömlekleri kapatmaları, kol düğmeleri kapatmaları fevkalade çirkin oluyor. Omuzların düşük olmaması lazım. Anatomik olarak kendilerine mutlaka yakışanı, aynada mutlaka çok iyi bakmaları hatta bu konuda danışmaları çok iyi olur. Giyim kuşam konusunda gerçekten yetişkin uzmanlardan bilgi almaları kendileri için ve dış görünümleri için mükemmeli bulmak adına yardım talebinde bulunurlarsa fevkalade iyi olur. Çünkü kendileri o kadar yoğun ki, o kadar coşkulu, o kadar büyük bir şevkle, hevesle çalışıyorlar ki, ayakkabısının rengine, çorabının rengine, gömleğinin rengine bakamıyorlar. Türk kadınları dünyanın en çalışkan ve en zevkli kadınlarıdır. Eşlerine sorsunlar onlar en doğruyu en doğru bildiklerini söyleyecekler siyasilere.’’

"HAVA ALAN YÜN KUMAŞLAR TERCİH EDİLMELİ"

Modacı Özceyhan, siyasilerin kullandıkları kumaşların sentetik olmasının onları yorduğuna da işaret etti. Ünlü modacı, "Şu günlerde dünyada çok hızlı bir trend var, hazır giyim trendi. Hazır giyim trendi içinde malzemenin ne olduğu belli olmayan çok farklı kumaşlar var. Onlar çok sentetik belki kırışmıyorlar ama bu çok sentetik olması siyasilerin konuşurken çalışırken içindeki sentetik astarlar ve kumaşın sentetik olması onları fevkalade yoruyor. Ama neden yorulduklarını kendileri de bilmiyorlar. Vücut çok iyi hava alması lazım. Bu bakımdan hava alan ipek, pamuk, yüzde 100 yün kumaşları tercih etmeleri, siyasilerimizin rahat çalışmalarına çok büyük katkıda bulunacaktır diye düşünüyorum." şeklinde görüşlerini aktardı.

"AÇIK RENK TERCİH EDİLMELİ"

Modacı Ahmet Özceyhan, siyasilerin renk tercihi konusunda parlament mavisi renkler, gümüş renkli pantolon gömlek kravat ya da çok uçuk mavi gömlekler giymeleri tavsiyesinde bulundu. Bahar aylarının yaklaştığını belirten modacı Özceyhan, "Şu günlerde deve tüyü dediğimiz bejin açık tonu ve altına sütlü kahverengi bir pantolon krem rengi bir gömlek ve patlıcanın moru gibi bir kravat takmaları ya da hiç kravat takmamaları böyle bir renk kombinesi seçmeleri fevkalade şık durur diye düşünüyorum. Çünkü halk onları görsel olarak da çok iyi görmeli, onları çok iyi dinliyor, zaman zaman güzel şeyler söylüyorlar ama, ben batıda görüyorum, doğuda da çok bulundum; devlet büyükleri çok şık giyiniyorlar çok renkli giyiniyorlar. Bizde eski bir deyim vardır 'iyi bir kıyafet iyi bir tavsiye mektubudur.' diye. Daha siyasi bir başkanı dinlemeden kıyafetine baktıkları zaman anında yüzde 10 hemen oy fark ediyor. Diyor ki; 'yakışmış, benim liderim olacak, benim ülkemi yönetecek' İnsanlar 'evet böyle güzel her şeyiyle güzel' diyorlar." yorumunu yaptı. CİHAN

Yorumlar