Mobilya sektörünün yol haritası tartışıldı

TÜYAP Anadolu Fuarcılık ve Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği ( MOSDER ) tarafından düzenlenen ‘Mobilya Ülkesi Türkiye' buluşmalarının dördüncüsü, Kayseri Hilton Otel'de gerçekleşti. Sektörün önde gelen isimleri ile Sanayi Odası...

Google Haberlere Abone ol
Mobilya sektörünün yol haritası tartışıldı

TÜYAP Anadolu Fuarcılık ve Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği ( MOSDER ) tarafından düzenlenen ‘Mobilya Ülkesi Türkiye' buluşmalarının dördüncüsü, Kayseri Hilton Otel'de gerçekleşti. Sektörün önde gelen isimleri ile Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyeleri İzzet Sümer ve Mustafa Çetinbulut'un da katıldığı gecede mobilya sektörünün gelecek stratejileri ve yol haritası tartışıldı. Ayrıca gecede Kayseri Mobilya Fuarı'nda En İyi Stant Tasarımı yarışmasında dereceye giren ilk üç firmaya plaket verildi.

Plaket törenin ardından kürsüye gelen Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) Başkanı Ahmet Güleç, ‘Mobilya Ülkesi Türkiye ve Sektörün Gelecek Stratejisi' temalı bir sunum yaptı. Güleç, Türkiye'de son yıllarda mobilyanın diğer sektörlere oranla aslan payını alan sektör olduğunu, Türk mobilya sektörünün 10 yılda, 6,6 kat ihracat artışı sağladığını söyledi.

Dünyaca saygınlığı kabul edilen CSIL'in raporuna göre son 10 yılda Türk mobilya sektörünün 6 basamak birden atlayarak 21. sıradan 15. sıraya kadar yükseldiğini kaydeden MOSDER Başkanı Ahmet Güleç, şu anda hedeflerinin 10 yıl içinde 10 milyar dolar ihracat ve 25 milyar dolar üretim kapasitesine ulaşmak olduğunun altını çizdi. 2023 yılında dünyanın en büyük 5 mobilya ekonomisinden biri olmak için çalışmalarını hızlandırdıklarını açıklayan Güleç, sektörün daha fazla teknolojiyi kullanması ve Ar-Ge hizmetlerinden faydalanması gerektiğini de sözlerin ekledi.

Son olarak Capital Dergisi Köşe Yazarı Yrd. Doç. Dr. Fatoş Karahasan,‘Mobilya Sektöründe Markalaşma' konulu sunumu ile markalaşma sürecini değerlendirirken, Bilgi Üniversitesi Ekonomi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ege Yazgan ise Türkiye ekonomisinin genel bir değerlendirmesini yaparak, sektörel kümelenme ve tasarım konularında bilgi verdi. CİHAN

Yorumlar