Mobilya sektörüne ihracat eğitimi

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası, mobilya sektörünün ihracat kapasitesini artırılması projesi çerçevesinde, sektör temsilcilerine, 'Uluslararası Pazarlara Giriş Stratejileri Eğitimi” düzenledi.

Google Haberlere Abone ol
Mobilya sektörüne ihracat eğitimi

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası, mobilya sektörünün ihracat kapasitesini artırılması projesi çerçevesinde, sektör temsilcilerine, 'Uluslararası Pazarlara Giriş Stratejileri Eğitimi” düzenledi.

Ekonomi Bakanlığı ile Samsun Ticaret Sanayi Odası’nın “Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi Programı” kapsamında hazırladığı, "Samsun Mobilya Sektörünün İhracat Kapasitesinin Artırılması" projesi çerçevesindeki çalışmaları devam ediyor. Proje kapsamında, Samsun TSO ev sahipliğinde, paydaş firmaların katılımı ile "Uluslararası Pazarlara Giriş Eğitimi" düzenlendi. Rönesans Danışmanlık Firması Eğitmeni Ceyhun Yeşilşerit, katılımcılara, "Uluslararası Pazarlara Giriş Stratejileri" konusunda eğitim verdi.

"DEĞİŞİMİ YÖNETEMEYENLER AYAKTA KALAMAYACAK"

Samsun TSO Meclis Başkanı Muharrem Durmuşoğlu ve 30’a yakın firma temsilcisinin katıldığı eğitim seminerinde konuşan Ceyhun Yeşilşerit, “İnsanoğlu, kendi refahından fedakarlık etmek istemiyor. Bu nedenle ülkeler birbirleriyle sonsuza dek rekabet etmek zorunda. Yeni dünya düzeninde bu rekabet topyekun savaşlarla değil, şirketlerle yapılmakta. Değişen ekonomi bizi bir çok devrimle birlikte bu vahşi rekabetin içerisine itmiş durumda. Evrişen ekonomide daha fazla ürün ve hizmet çeşitliliği var. Her şey hakkında daha çok bilgi sahibiyiz. İletişim, sipariş verme ve alma kolaylıkları var. İnternet satış, satın alma ve eğitim için önemli bir kanal. Değişen ekonomi bize küreselleşme, teknoloji ve belirsizlik olmak üzere üç alanda fırsat sunuyor ama bir yandan da tehdit ediyor. Bunları yönetemeyenler ayakta kalamayacak. Bir işletmenin rekabet edebilmesi için strateji geliştirmesi ve uygulaması gerekir. Pazarlamanın temel hedeflerini ise, mevcut müşterilere daha fazla ve daha sık satmak, rakiplerin müşterilerini kendine çekmek, pazara yeni giren tüketicileri müşteri edinmek, marka sadakati yaratmak, işletmenin toplum tarafından sevilmesini ve benimsemesini sağlamak başlıklarında sıralayabiliriz. Üretimin temel hedeflerini de, yeterli miktarda üretim yapmak, gereken zamanda üretim yapmak, arzulanan kalitede üretim yapmak, arzulanan maliyette üretip teslim etmek, buluş ve yenilik yapmak olarak değerlendirebiliriz.” dedi.

MURZİOĞLU: MOBİLYA SEKTÖRÜNE İNANIYORUZ

Mobilya sektörünün güçlü bir sektör haline gelmesini, bu anlamda uluslararası arenadaki rakipleriyle rekabet edebilecek duruma ulaşmasını istediklerini kaydeden TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Samsun TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, “Bunun için de Ekonomi Bakanlığı ile görüşmeler yaparak bu projeyi uygulamaya karar verdik. Sektörün sorun ve ihtiyaçlarına cevap vermek için çalışıyoruz. Biz mobilya sektörüne inanıyoruz ve sektörün ihracatının artırılması anlamında, firmalarının geliştirilmesi anlamında da gereken desteği vermeye hazırız. Bu amaç doğrultusunda çalışmalarımız aralıksız sürecek.” diye konuştu.
CİHAN

Yorumlar