Mobilya imalatçıları önce Lovelet Mobilya Çarşısı’nda kümelenecek

Ekonomi Bakanlığı'nın yürüttüğü KOBİ İşbirliği ve Kümelenme Projesi kapsamında çalışmalarını sürdüren Samsun’daki mobilya imalatçılarına yerel yönetim ve yatırımcı şirketlerden teklif yağıyor.

Google Haberlere Abone ol
Mobilya imalatçıları önce Lovelet Mobilya Çarşısı’nda kümelenecek

Ekonomi Bakanlığı'nın yürüttüğü KOBİ İşbirliği ve Kümelenme Projesi kapsamında çalışmalarını sürdüren Samsun’daki mobilya imalatçılarına yerel yönetim ve yatırımcı şirketlerden teklif yağıyor.

İlçelerdeki organize sanayi bölgeleri dolmadan yeni bir OSB kurulamaması, Çarşamba Belediyesi'ni harekete geçirdi. Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, mobilya imalatçılarına kümelenmeleri için Ayvacık yolu şeker fabrikası yanındaki 900 dönümlük araziyi, Lovelet AVM yönetimi ise alışveriş merkezi içinde mobilya satış çarşısı teklif etti. Her iki teklife de olumlu bakan imalatçılar, iç bünyelerinde değerlendirme kararı aldı.

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı ve Mobilya Kümelenme Koordinatörü Muharrem Durmuşoğlu, tekliflerin kendileri için büyük önem taşıdığını belirterek, Lovelet’teki mobilya çarşı alanını çok beğendiklerini söyledi.

Aylık istişare toplantısını Karadeniz Bölgesi’nin tek ‘Fiyatları Küçülten Outlet’i Lovelet AVM’de yapan Samsun’daki mobilya imalatçıları, kümelenme çalışmalarıyla ilgili gelişmeleri değerlendirdi. Mobilya Kümelenme Koordinatörü Muharrem Durmuşoğlu ve meclis üyesi Özgür Uyanık başta olmak üzere 30’a yakın imalatçı, istişare toplantısında Çarşamba Belediyesi’nin kümelenme için yaptığı arazi teklifini görüştü, Lovelet'in teklif ettiği mobilya çarşısı alanını gezip incelemelerde bulundu.

"MOBİLYA SEKTÖRÜNE KATKI VERMEK İSTİYORUZ"

Outlet mağaza konseptine mobilya sektörünün de uyabileceğinden hareketle kazanç gözetmeksizin imalatçılarına yönelik hazırladıkları mobilya çarşısı projesiyle ilgili imalatçıları bilgilendiren Lovelet Genel Müdürü Hale Düzdemir Acıtaş, projenin mobilya sektörüne büyük bir canlılık ve yeni bir vizyon kazandıracağına inandıklarını vurguladı. Tekstilin mobilya sektörüne olumlu yönde sinerji oluşturacağını söyleyen Acıtaş, “Tekstil üzerine odaklanmış bir AVM’yiz. Ancak üst katlarımızı tekstil yapmak, markalara kiralamak yerine Samsun’da ihtiyaç olan bir projeye destek verelim istedik. Samsun’a yatırım yaptığımız için Samsunlu işletmecileri bizim her zaman birinci önceliğimizdir. Bu önceliği mobilyacılara vermek istiyoruz. Samsun’un bu çarşıya ihtiyacı var. Mobilya çarşısı için 10 bin metrekarelik alan ayırdık. Mobilyanın yanında halıcı, perdeci, aksesuarcı, kumaşçı da olmasını arzu ediyoruz. Dolayısıyla bu çarşı, bütün Karadeniz Bölgesi’ne hitap edecek. Güç birliği yaparak sektörünün sesini bölgeye duyurmak istiyoruz. Bunu için de imalatçılarımıza reklam, tanıtım, satış pazarlamada her türlü desteği vereceğiz.” bilgisini verdi.

"ÇARŞISI PROJESİNE OLUMLU BAKIYORUZ"

Samsun Mobilya Küme Koordinatörü Muharrem Durmuşoğlu ise teklifin çok güzel ve anlamlı olduğunun altını çizdi. İmalatçıların da çarşı olabilecek alanı beğendiğini dile getiren Durmuşoğlu, “Üstünde büyük bir kapalı alan var. Bu yeri Masko-Modoko tarzı mobilya satış mağazaları sitesi olarak düşünmüşler. Ön görüşmeler yapıldı. İnşallah hayırlı olur. Bir yerden başlamak lazım. İlerde farklı tekliflerde gelebilir. Sektöre katlı olması bakımından maddi olarak çok beklentileri yok. Hafta sonları 10 binin üzerinde ziyaretçi olan bir yer. Bunu değerlendirmekte fayda var. 500 metrekarelik mağazalara 20 firma şovroom kurabiliriz. Burası outlet mağaza olduğu için bu yönde ürünleri sergileyebiliriz. Burada olmak isteyenlerin listesi yapıp 1 hafta içinde netleştireceğiz.” açıklamasını yaptı.

İMALATTA ÇARŞAMBA BİZİM İÇİN AVANTAJLI

Çarşamba Belediyesi'nin arazi teklifiyle ilgili de değerlendirmede bulunan iş adamı Muharrem Durmuşoğlu, "Kavak, Havza ve Bafra OSB’leri dolmadan Mobilya İmalatçıları Kümelenme sitesinin yapılması zor görünüyor. Çarşamba Belediyesi de küme projemiz için şeker fabrikasının yanındaki 900 dönümlük araziyi teklif etti. Burası bizim için yeterli. Şuan değerlendiriyoruz. Satışta ve imalatta büyümek için yere ihtiyacımız var. Arazinin havaalanına yakın olması sebebiyle bizim için avantajlı. Büyükşehir belediye başkanımız ile görüşüp alt yapının yapılması konusunda destek isteyeceğiz. Arsanın onayı verilir alt yapı konusu da halledilebilirse geriye kalan finans ve inşaat konusunu aramızda çözeceğiz.’’ ifadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar