Mobilya artık Lovelet Outlet AVM’den alınacak

KOBİ İşbirliği ve Kümelenme Projesi kapsamında çalışmalarını sürdüren Samsun’daki mobilya imalatçıları, ilk önemli adımı attı.

Google Haberlere Abone ol
Mobilya artık Lovelet Outlet AVM’den alınacak

KOBİ İşbirliği ve Kümelenme Projesi kapsamında çalışmalarını sürdüren Samsun’daki mobilya imalatçıları, ilk önemli adımı attı. Lovelet Mobilya Kümesi Projesi kapsamında 14 mobilya imalatçısı, Lovelet Outlet AVM yönetimi ile protokol anlaşması imzaladı. AVM'nin üst katında oluşturulacak showroom, tekstille birlikte Samsun ekonomisine canlılık kazandıracak.

Mobilya sektörünü desteklemek amacıyla imalatçı firmalara Mobilya Showroom Küme Projesi ile kapılarını açan Karadeniz Bölgesi’nin tek ‘Fiyatları Küçülten Outlet’i Lovelet AVM’de mutlu sona ulaşıldı. Projeye olumlu bakan 14 firma, bir süre önce Lovelet AVM ile anlaşmaya vardı. Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Meclis Başkanı ve Mobilya Kümelenme Koordinatörü Muharrem Durmuşoğlu başkanlığında bir araya gelen 14 mobilya firması yöneticisi, Zeytin Cafe’de Lovelet Genel Müdürü Hale Acıtaş Düzdemir ile masaya oturarak resmi protokol anlaşmasına imza attı.

Açılışı 15 Mart tarihinde yapılacak olan Lovelet Outlet AVM'nin üst katındaki Mobilya Showroom mağazaları Samsun ve Karadeniz ekonomisi ile turizmine büyük katkı sağlayacak. Mobilya sektöründe Kayseri ve Bolu illerindeki potansiyelin Samsun’da da oluşmasını sağlayacak showrooma, kaliteyi uygun fiyata alacak bölge halkının büyük teveccüh göstereceği belirtiliyor. Mobilya imalatçıları da Lovelet AVM’de kümelenecek olmalarından dolayı büyük bir heyecan duyuyor

İmza töreninin ardından gelinen süreçle ilgili değerlendirmede bulunan Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı ve Mobilya Kümelenme Koordinatörü Muharrem Durmuşoğlu, ilk başta 14 firmanın yer alacağı showroomda çok fazla firmanın talep gösterdiğini belirtti. Böyle bir projenin Samsun’da ilk olduğuna dikkat çeken Durmuşoğlu, ‘’Lovelet AVM yönetiminin, bize ayırdıkları yeri, Masko-Modoko tarzı mobilya satış mağazaları sitesi olarak düşündük. Ön görüşmeleri yapmış, gezerek incelemelerde bulunduk ve mobilyacılar olarak bir yerden başlamak gerektiği inancıyla projeye olumlu bakarak kararımızı verdik. En sonunda da imzaları atarak startımızı verdik. Şu an çok heyecanlı ve mutluyuz. Burası outlet mağaza olduğu için bu yönde ürünleri satışa sunacağız. Bizim bu girişimimiz, Samsun’daki diğer sektörlere de örnek teşkil edecek. Burada faaliyete geçtikten sora da imalata yönelik Mobilya Organize Sanayi Bölgesi projemize yöneleceğiz.“ diye konuştu.

"MOBİLYA SADECE LOVELET OUTLET AVM’DEN ALINACAK"

Lovelet Genel Müdürü Hale Acıtaş Düzdemir ise üst kattaki mobilya showroomu projesinin mobilya sektörüne büyük bir canlılık ve yeni bir vizyon kazandıracağına inandıklarını vurguladı. Samsun’a tekstilde ulusal birçok markanın outletini getirerek, müşterilerine kaliteyi ucuza alma fırsatını sunduklarını belirten ve mağaza konseptine mobilya sektörünün de uyabileceğinden hareketle kazanç gözetmediklerini ifade eden Genel Müdür Düzdemir, ‘’Samsunlu işletmeciler bizim her zaman birinci önceliğimizdir. Bu önceliği mobilyacılara vermek istiyoruz. Samsun’un bu çarşıya ihtiyacı var. Mobilya çarşısı için 10 bin metrekarelik alan ayırdık. Mobilyanın yanında halıcı, perdeci, aksesuarcı, kumaşçı da olmasını arzu ediyoruz. Dolayısıyla bu çarşı, bütün Karadeniz Bölgesi’ne hitap edecek. Güç birliği yaparak sektörün sesini bölgeye duyurmak istiyoruz. Bunun için de imalatçılarımıza reklam, tanıtım, satış pazarlamada her türlü desteği vereceğiz. İnşallah bu proje büyük bir ses getirecek. Karadeniz’de bir çekim gücü oluşturacak. Kaliteli alışverişin ucuza yapılabildiği tek nokta Lovelet Outlet AVM demiştik. Bunun yanında da mobilya sadece Lovelet Outlet AVM’den alınır diyeceğiz.” şeklinde konuştu.

"TEKSTİLDE YENİ MARKALAR GELECEK"

Lovelet AVM'deki tekstil satış mağazalarına ilave ulusal ve uluslararası markalar katılacağı müjdesini de veren Genel Müdür Düzdemir, ''Tekstilde satışlarımız giderek artıyor. Bu gelişmeler, Samsun'un alışveriş potansiyelini ortaya koyuyor. Yakın zamanda bir çok ulusal ve uluslararası tekstil ve teknoloji markalarını Lovelet AVM ailesine dahil edeceğiz. Bunun yanında hayata geçirmek istediğimiz önemli projeler var. Zamanla bu projelerimizi uygulamaya koyarak alışveriş keyfini doyasıya yaşatacağız.'' ifadelerini kullandı.



CİHAN

Yorumlar