Mitinge Götürülen Genç Kayıp

Sokakta gezerken ailesinden habersiz otobüse bindirilerek dün yapılan AK Parti'nin Yenikapı'daki mitingine götürülen sağır ve dilsiz engelli gençten haber alınamıyor.

Google Haberlere Abone ol
Mitinge Götürülen Genç Kayıp

Engelli oğlunun başına birşey gelmesinden korkan Anne Tahliye ve Baba Ferhat Doğan gözyaşları arasında iyi haber bekliyor.

İddialara göre engelli Yasin Doğan (28) dün öğle saatlerinde sokakta gezerken AK Parti'nin Yenikapı'daki mitingi için mahalleye gelen bir otobüse bindi. Mitinge giden partililerle birlikte Üsküdar İskelesi'ne daha sonra da Yenikapı'ya giden Yasin Doğan'dan 24 saattir haber alınamıyor. Geceden beri ailesi ve yakınları tarafından her yerde aranan engelli gencin hayatından endişe ediliyor. Polis tarafından da her yerde aranan Yasin Doğan'ın kendisini ifade edemediği, adresini gösterebilecek durumda olmadığı belirtildi. Evinde gözyaşları arasında oğlunun bulunmasını isteyen anne Taliye Doğan, "Oğlum sağır ve dilsiz. Sokakta gezerken otobüse binmiş. O nereye gittiğini bilmiyor. Mitinge götürdüklerini duyduk. Dünden beri haber alamıyoruz. Başına bişey gelmesinden korkuyorum." dedi. Gece boyunca miting alanı dahil her yeri aradığını belirten Baba Yasin Doğan ise "Oğlum nerede otobüs bulma binip gidecek durumda. AK Parti'nin mitingi için mahalleye gelen otobüse bindirmişler. Üsküdar'a kadar gitmiş. İskelede görenler olmuş. Daha sonra miting alanına gitmiş. Geceden beri her yerde arıyoruz. Karakola da haber verdik. Oğlumuzun bulunmasını istiyoruz." dedi. Yasin Doğan'ın dayısı Mustafa ile kardeşi Nesime Doğan da endişeli olduklarını, Yasin'in beden dilinden anlamadığı için eve gelmesinin mümkün olmadığını söyledi.

Öte yandan engelli Yasin Doğan’ın miting alanındaki herhangi bir otobüse binerek şehir dışına gitmiş olmasından endişe ediliyor. Kendisini ifade edemeyen Yasin Doğan’ın üzerinde market kimliği bulunduğu ifade edildi. AK Partili yöneticilere de seslenen Doğan Ailesi, çaresiz kaldıklarını, gören ya da bilen partililerden yardım beklediklerini söyledi.

Yorumlar