Miting için son hazırlıklar

AK Parti'nin yanı sıra CHP ve MHP'nin de katılım göstereceği yarınki miting öncesinde son hazırlıklar yapılıyor.

Google Haberlere Abone ol
Miting için son hazırlıklar
Yenikapı Miting Alanı'nda yarın düzenlenecek ve AK Parti'nin yanı sıra CHP ve MHP'nin de katılım göstereceği "Demokrasi ve Şehitler Mitingi" öncesinde son hazırlıklar yapılıyor.

YRD İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Karadeniz'in sorumluluğundaki organizasyona 3 ila 5 milyon arasında kişinin katılımı beklenirken, hazırlıklar da buna göre planlandı.

Karayoluyla gelecek vatandaşlar için Kazlıçeşme Miting Alanı, 7 bin otobüsün park edebileceği şekilde organize edildi. Vatandaşlar Kazlıçeşme'den yürüyerek, deniz yoluyla ya da Marmaray ile Yenikapı durağında inip, miting alanına gelebilecekler.

Yürüyüşü tercih eden vatandaşlar için sahil yolu boyunca belirli mesafelerde su ve ikram istasyonları kuruldu.

Deniz yolu için 204 tekne kiralandı. Bu tekneler İstanbul'un 12 değişik noktasından seferler gerçekleştirecek. Ayrıca 50 tekne de Eyüp, Üsküdar, Beşiktaş ve Kadıköy gibi noktalardan ring yapacak.

Vatandaşlar, kurulan 165 metal dedektörlü arama kapısından geçtikten sonra şapka ve bayraklarını alarak miting alanına girecekler.

Sahnenin sağında ve solunda üçer bin kişilik podyum kuruldu. Protokolün büyük bölümü, şehit aileleri ve gaziler için ayrıldı.

Kadın katılımcılar, engelliler ve yaşlılar için de plastik sandalye bölümü hazırlandı.

Miting alanına 60 metrelik sahne kuruldu. Sesin tüm miting alanından duyulması için de35 kulede toplam 1 milyon Watt'lık ses sistemi kuruldu.

Vatandaşlar, miting alanına gelişlerinde günün anlamına uygun şarkılarla karşılanacak.

Türk Silahlı Kuvvetleri Mehteran Birliği ve Türk Silahlı Kuvvetleri Tarihi Osmanlı Bölüğü bir gösteri sunacak. Mehteran takımı, demokrasi şehitlerinin sayısına atıfla 240 kişiden oluşacak.

Ardından demokrasi şehitlerinin fotoğrafları ve isimlerinin ekrana yansıtılacağı bir film gösterimi yapılacak. Film, İngilizce alt yazılı olarak sunulacak. Ayrıca şiirler okunacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım ile parti liderlerinin alana gelişiyle asıl programa geçilecek. İstiklal Marşı ile başlayacak program, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle devam edecek. Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez öncülüğünde dua edilecek.

İlk konuşmayı, programda değişiklik olmadığı takdirde Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli yapacak. Ardından Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sonra da Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Binali Yıldırım konuşacak. TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasıyla miting tamamlanacak.

Organizasyonda sunuculuğu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yer aldığı mitinglerde sunuculuğu üstlenen Cumhurbaşkanlığı Kültür Sanat Genel Koordinatörü Orhan Karakurt yapacak.

Yorumlar