'MİT'çiyim' diyerek 27 bin 500 lira dolandırdı

Bursa’nın Karacabey ilçesinde, kendisini polis olarak tanıtan kişinin yönlendirmesiyle Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) mensubu olduğunu söyleyen kişiye 27 bin 500 lira veren kişi, dolandırıldığını belirterek polise müracaat etti. Rungupaşa...

Google Haberlere Abone ol
'MİT'çiyim' diyerek 27 bin 500 lira dolandırdı

Bursa’nın Karacabey ilçesinde, kendisini polis olarak tanıtan kişinin yönlendirmesiyle Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) mensubu olduğunu söyleyen kişiye 27 bin 500 lira veren kişi, dolandırıldığını belirterek polise müracaat etti.

Rungupaşa Mahallesi’nde ikamet eden A.O.’yu cep telefonundan arayan kimliği belirsiz kişi, kendisini polis olarak tanıtarak, yürütülen bir soruşturma kapsamında para vermesi gerektiğini söyledi. A.O., sözde polisin anlattıklarından paniğe kapıldı. A.O., parayı elden teslim almak üzere yanına gelen ve kendisini MİT görevlisi olarak tanıtan kimliği belirsiz kişiye 27 bin 500 lira parayı verdi. Bir süre sonra dolandırıldığını anlayan A.O., Karacabey İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne müracaat etti.

Kestel ilçesi Kale Mahallesi’nde meydana gelen başka bir olayda ise M.Y., elektrik faturası tahsilatı yaptıklarını iddia eden iki kişi tarafından 440 lira dolandırıldığını belirterek polis merkezine başvurdu.

'MEVLİDE GİDECEĞİZ' DİYEREK MİNİBÜS SÜRÜCÜSÜNÜ DOLANDIRDI

Osmangazi ilçesi Elmasbahçeler Mahallesi’nde meydana gelen olayda da minibüs sürücüsü D.K. kimliği belirsiz kişiler tarafından 200 lira dolandırıldığını belirterek Çarşı Polis Merkezi Amirliği’ne gitti. Olayla ilgili ifade veren D.K., "16 M 1937 plakalı minibüste şoför olarak çalışıyorum. Aracı durduran bir kişi, Gökdere Kavşağı'ndan Görükle'ye mevlid-i şerif okutturmak için bayanları götüreceğini söyleyerek 50 lira karşılığında anlaştı. Akabinde aracına binerek Elmasbahçeler Mahallesi 1. Atan Sokak üzerine geldiğimizde 'buradan bir hediye paketi alacağız' diyerek araçtan inip bir kaç dakika sonra tekrar gelerek 'abi üzerinde 150-200 lira var mı, bende Euro var bozdurunca veririm' demesi üzerine 200 lira verdim. Arkasından 'dur ben de geliyorum' dedim ama şahıs kaçtı." dedi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı. CİHAN

Yorumlar