MİT son altı ayda 15 darbe ihbarı almış

Darbe girişimini beş saat öncesinden haber veren MİT'in son 6 ay içinde 15 kez darbe ihbarı aldığı öğrenildi

Google Haberlere Abone ol
MİT son altı ayda 15 darbe ihbarı almış

FETÖ tarafından yapılmak istenen darbeyi saatler öncesinden haber vererek Genelkurmay Başkanlığı'nı uyaran ve önlem alınmasını isteyen MİT'in neden daha erken haber almadığı yönündeki tartışmalar devam ederken önemli detaylar ortaya çıktı. Hürriyet Yazarı Abdülkadir Selvi'nin iddiasına göre MİT son altı ay içinde 15 kez darbe ihbarı aldı. İşte Selvi'nin o yazısı: 

Darbe bastırıldı ancak aydınlatılması gereken birçok nokta, paylaşılacak enteresan anekdotlar var. Soru şu: MİT tarafından saat 16.00’da darbeden haberdar edilen Genelkurmay, darbeyi neden önlemedi? Darbe ihbarını alan MİT, Cumhurbaşkanı ve Başbakan’ı neden hemen bilgilendirmedi? MİT son 6 ayda 15 darbe ihbarı alıyor. Bunların bir kısmı ihbar, bir kısmı ise dinlemeler sırasında tespit ediliyor. 15 Temmuz saat 16.00’daki ihbar ciddiye alınıyor. Elde edilen bulgular ışığında darbe planı hakkında bilgi veriliyor.
 
Saat 18.00’de Genelkurmay karargâhında, “Darbeyi nasıl önleriz” toplantısı devam ederken, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar Kara Kuvvetleri Komutanı’nı, darbenin ‘sıklet merkezi’ olarak gösterilen Kara Havacılık Okulu’nu kontrol etmek üzere gönderiyor.
 
MİT Müsteşarı Hakan Fidan ise Cumhurbaşkanı ve Başbakan’ı bilgilendirmek için Genelkurmay’dan ve kendi kaynaklarından teyit almaya çalışıyor.
 
Tabii bu arada darbeciler de boş durmuyor.
 
Darbeci bir subay ifadesinde, “MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın Genelkurmay’a gelip toplantı yaptıklarını görünce, darbe planının sızdığını anladık. Bunun üzerine kısa bir süre değerlendirme yapıp, darbeyi 03.00’ten 21.00’e çektik” diye anlatıyor. Darbenin saati öne alınıyor. 
 

Yorumlar