Mısır’dan İstanbul’a ilaç sevkiyatı havalimanında son buldu

Gaziantep’te gümrük ekipleri, Mısır’dan İstanbul’a aktarmalı olarak giden Suriyeli bir vatandaşın havalimanının dış hatlar salonunda şüpheli hareketleri sonucu arama yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Mısır’dan İstanbul’a ilaç sevkiyatı havalimanında son buldu

Gaziantep’te gümrük ekipleri, Mısır’dan İstanbul’a aktarmalı olarak giden Suriyeli bir vatandaşın havalimanının dış hatlar salonunda şüpheli hareketleri sonucu arama yaptı. Aramada, piyasa değeri 600 bin TL’yi bulan kaçak tıbbi ilaç ele geçirildi.

Gaziantep Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ve Gaziantep Havalimanı Gümrük Müdürlüğü ekipleri, Mısır’dan İstanbul aktarmalı olarak Türkiye’ye giriş yapmak üzere Gaziantep Havalimanı Dış Hatlar Yolcu Salonu’na gelen Suriye uyruklu A.D ve T.M.A isimli şahısların hareketlerinden şüphelendi. Bunun üzerine beyana davet edilen şüpheliler, gümrüğe tabi eşyalarının bulunmadığını söyledi. Bunun üzerine dört adet valiz x-ray cihazında taratıldı. Tarama sonucu şüpheli yoğunluk görülmesi üzerine valizler açıldı. Valizlerin içerisinden toplam 362 bin 469 adet doğum kontrol hapı, böbrek ilacı, vitamin, göz damlası tespit edildi. El konulan malzemelerin piyasa değerinin yaklaşık 600 bin TL olduğu belirlendi.

A.D ve T.M.A isimli şüpheliler hakkında 5607 Sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu’na muhalefetten Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunuldu.

CİHAN

Yorumlar