Mısırdaki idamlar Kütahya’da protesto edildi

AK Parti Kütahya Gençlik Kolları, Mısır'daki idam kararına Zafer Meydanında darağaçları kurularak kefen giyip, 529 adet karanfil dağıttı.

Google Haberlere Abone ol
Mısırdaki idamlar Kütahya’da protesto edildi

AK Parti Kütahya Gençlik Kolları, Mısır'daki idam kararına Zafer Meydanında darağaçları kurularak kefen giyip, 529 adet karanfil dağıttı.

Mısır’daki Müslüman kardeşlere karşı alınan idam kararlarının karşısında olduğunu belirten AK Parti Kütahya Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Özbey, Sisi cuntasının işlediği katliamların suç ortağı olan darbe yargısının verdiği karar hakkında Müslüman Kardeşleri yalnız bırakmamak ve cunta yargısını protesto etmek için toplandıklarını belirterek şunları söyledi: “Uluslararası kamuoyunun ahlaksız suskunluğuna ve hatta darbecilerle işbirliği yapan politikalarına rağmen ilk günden bu yana yılmadan direnen Mısırlı kardeşlerimizi buradan selamlıyoruz. Aylardır devam eden zulme sessiz kalmayıp meydanları terk etmeyerek, binlerce şehit verme pahasına dünyada eşi benzerine az rastlanan onurlu bir direnişe imza atan Mısırlı kardeşlerimiz bu yargı zulmüne de teslim olmayacaklardır. Esir alınmış olmasına rağmen teslim olmayı reddedip, izzeti tercih eden Muhammed Mursi gibi Mısır mahkemelerinde yargılanan tüm kardeşlerimiz de darbe yargısına boyun eğmeyerek izzetli duruşun nasıl olması gerektiğini tüm dünyaya göstermişlerdir.”

Göstermelik mahkemelerin dakikalar içerisinde karar verdiğine de değinen Özbey; “Göstermelik mahkemenin dakikalar içinde verilen idam kararlarının büyük çoğunluğunun Müslüman Kardeşler Teşkilatı mensuplarına yönelik olduğu görülmektedir. Meşru yönetimi savunan, kirli ve gayri meşru darbeye karşı halkla birlikte hareket eden ihvan karşısında meşru zeminde mücadele etme argümanları bulamayan darbeciler, çareyi ahlaksız yöntemlere sarılmakta bulmuş ve idam kararları ile İhvanı Müslim’ini yok etmeye girişmiştir” ifadelerini kullanarak açıklamasına şöyle devam etti: “İslam dünyasının ihtilaflarla uğraşmasını da fırsat bilerek bağrımıza hançer gibi saplanan batının kirli pençelerini İslam dünyası ve Türkiye’den bir an önce çekmesini bekliyoruz. Ortadoğu ve Türkiye, Irak’ta örneğini gördüğümüz batının demokrasi anlayışını istemiyor. Bu kararın hukuki hiçbir geçerliliği bulunmamaktadır. Evrensel hukuk normlarıyla örtüşmemektedir. Siyasi bir karardır ve yok hükmündedir. Mısır darbe yönetimine destek veren batılı ülkeler başta olmak üzere bütün ülkeler, bu idamların gerçekleşmesi halinde bu cinayetlerin suç ortağı olacaklardır.” Bu zulme sessiz kalmamak ve dur demek için AK Parti Gençlik Kolları Genel merkezi olarak tüm Türkiye’de imza kampanyası başlatmış bulunmaktayız.”

Konuşmanın ardından Zafer Meydanında kurulan iki masada imza toplayan grup 529 adet karanfil de dağıttı. CİHAN

Yorumlar