Mısır'daki idam kararlarını Türkçe, Arapça ve İngilizce protesto ettiler

Mısır'da ihvan üyesi 529 kişinin idam kararını protesto için İnsan Hakları Derneği ve Erzurum Rabia Platformu tarafından, kefenli yürüyüş gerçekleştirildi.

Google Haberlere Abone ol
Mısır'daki idam kararlarını Türkçe, Arapça ve İngilizce protesto ettiler

Mısır'da ihvan üyesi 529 kişinin idam kararını protesto için İnsan Hakları Derneği ve Erzurum Rabia Platformu tarafından, kefenli yürüyüş gerçekleştirildi. Aziziye Parkı ve Narmanlı Camii önünden yürüyüşü geçen 2 grup Lalapaşa Camii bahçesinde toplanarak okunan duanın ardından idam kararlarını 3 dilde okunan bildiri ile protesto etti.

    Erzurumlular Mısır'daki idam infazlarının uygulanmaması ve tutuklanan ihvan üyelerinin serbest bırakılması için eylem yaptı. Öğle saatlerinde Narmanlı Camii ve Aziziye Parkı'nda toplanan yaklaşık bin kişi idam kararlarını kınamak için üzerlerine kefen giyindi.

    Protestocular, Mavi Marmara eyleminde öldürülenler, Başbakan Adnan Menderes ile 1925 şapka inkılabında asılan Erzurumlu Şalcı Bacı ile çok sayıda mazlumun isminin yer aldığı künyelerini boyunlarına takarak yürüdü. Alınlarına, 'Zulme karşıyız', 'Sessiz Kalmayacağız' bantları bağlayan grup tekbir eşliğinde yaklaşık 2 kilometre kadar yürüdü. Lalapaşa Paşa Camii önünde toplanan protestocular adına İHH Başkan Yardımcısı Gülten Sönmez basın bildirisi okudu. Sönmez, idamlara ve darbelere karşı olduklarını ifade etti.

    Erzurum İl Müftüsü Hasan Çınar, Kunut dualarını okudu. İslam aleminin ve Müslüman ülkelerin üzerindeki bela ve musibetlerin def'i, Mısır'daki idam kararını verenlerin ıslahı için dua etti.

    Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, idam kararlarına karşı olduklarını söyleyerek, Rabia Platformu'nun protestosunu belediye olarak destek verdiklerini ifade etti.

    İhvan Türkiye Temsilcisi Ahmet Yusuf ve Gülten Sönmez'in konuşmalarının ardından, Türkçe, Arapça ve İngilizce okunan basın bildirileri ile idam kararları ve Mısır'daki darbe yönetimi kınandı.

    Grup Yürüyüş'ün müzik dinletisinin ardından protestocular, olaysız şekilde dağıldı. CİHAN

Yorumlar